swiatwemnie.pl

Surimi - rybne kotleciki

    

Wyjątkowo smaczne kotleciki z paluszków krabowych i pangi.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

 

cebula100gramów
czarny pieprz mielony½łyżeczki
jajka kurze2sztuki
marchew100gramów
mrożona panga400gramów
musztarda stołowa1łyżka
olej słonecznikowy50mililitrów
paluszki krabowe500gramów
płatki owsiane100gramów
sól2łyżeczki

1. 

paluszki krabowe 500 gramów

Paluszki krabowe rozmrażamy i na drobno kroimy. Wkładamy je do głębokiej miski.

2. 

mrożona panga 400 gramów

Pangę rozmrażamy i na drobno pokrojoną dodajemy do paluszków krabowych.

3. 

cebula 100 gramów  marchew 100 gramów  jajka kurze 2 sztuki  sól 2 łyżeczki  musztarda stołowa 1 łyżka  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  płatki owsiane 100 gramów

Cebulę obieramy i kroimy. Marchewkę obieramy i na grubo trzemy na tarce. Warzywa dodajemy do rybnej podstawy i razem z jajkami, solą, musztardą, pieprzem i płatkami owsianymi dobrze mieszamy.

4. 

Masę na chwilę odstawiamy i wytwarzamy z niej odpowiednio duże kuleczki.

5. 

olej słonecznikowy 50 mililitrów

Kuleczki delikatnie rękami spłaszczamy i smażymy je w przykrytej patelni na odrobinie oleju 15 minut.

6. 

Kotleciki obracamy i w odkrytej patelni smażymy z drugiej strony przez około 10 - 15 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się