Rybne kuleczki z niedźwiedzim czosnkiem

Niezwykle smaczne rybne kotleciki ze zdrowym niedźwiedzim czosnkiem. Podajemy z ziemniaczanym puree.
przepis,fotoprzepis,filety rybne,czosnek niedźwiedzi,Ryby,Wegetariańskie przepisy,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy
Ryby
Pichcił
Ilość porcji
12
Masa porcji
74 g
Energia porcji
74 kcal
Czas przygotowania
45 min.
Trudność
średnia
Kategorie
Ryby › Wegetariańskie przepisy › Bezlaktozowe › Sezonowe przepisy › Sezon - Czosnek niedźwiedzi ›Składniki
Składniki
bułka tarta | 40 150 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
czerwona cebula | 60 24 | gramów kcal | |
czosnek niedźwiedzi | 60 12 | gramów kcal | |
filety rybne | 600 510 | gramów kcal | |
jajka kurze | 2 176 | sztuki kcal | |
sól | 1 0 | łyżeczka kcal |
Przepis

2.
...i kroimy na drobne kawałki.

3.
Mięso wkładamy do miski tak, że je delikatnie między palcami rozkruszamy i kontrolujemy czy nie mają ości, które by mogły w filetach się znajdować (jest to szczególnie konieczne, zwłaszcza jeśli danie będziemy podawać małym dzieciom).

4.
czerwona cebula 60 gramów • sól 1 łyżeczka • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki
Dodajemy obraną, na drobno pokrojoną cebulę, sól i pieprz.



7.
bułka tarta 40 gramów
...i dodajemy troszkę bułki tartej. Ponownie mieszamy i na chwilkę odstawiamy.

8.
Z masy formujemy kuleczki i układamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

9.
Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 200 °C.

Smacznego!