swiatwemnie.pl

Rybne kuleczki z niedźwiedzim czosnkiem

    

Niezwykle smaczne rybne kotleciki ze zdrowym niedźwiedzim czosnkiem. Podajemy z ziemniaczanym puree.

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

 

 

bułka tarta40gramów
czarny pieprz mielony½łyżeczki
czerwona cebula60gramów
czosnek niedźwiedzi60gramów
filety rybne600gramów
jajka kurze2sztuki
sól1łyżeczka

1. 

filety rybne 600 gramów

Filety rybne rozmrażamy, opłukujemy pod bieżącą wodą...

2. 

...i kroimy na drobne kawałki.

3. 

Mięso wkładamy do miski tak, że je delikatnie między palcami rozkruszamy i kontrolujemy czy nie mają ości, które by mogły w filetach się znajdować (jest to szczególnie konieczne, zwłaszcza jeśli danie będziemy podawać małym dzieciom).

4. 

czerwona cebula 60 gramów  sól 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki

Dodajemy obraną, na drobno pokrojoną cebulę, sól i pieprz.

5. 

czosnek niedźwiedzi 60 gramów

Niedźwiedzi czosnek myjemy, na drobno siekamy...

6. 

jajka kurze 2 sztuki

...i razem z jajkami dodajemy do ryby. Mieszamy...

7. 

bułka tarta 40 gramów

...i dodajemy troszkę bułki tartej. Ponownie mieszamy i na chwilkę odstawiamy.

8. 

Z masy formujemy kuleczki i układamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

9. 

Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 200 °C.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się