swiatwemnie.pl

Rybne kuleczki z niedźwiedzim czosnkiem

     

Niezwykle smaczne rybne kotleciki ze zdrowym niedźwiedzim czosnkiem. Podajemy z ziemniaczanym puree.

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

 

 

Bułka tarta40gramów
Czarny pieprz mielony½łyżeczki
Czerwona cebula60gramów
Czosnek niedźwiedzi60gramów
Filety rybne600gramów
Jajka kurze2sztuki
Sól1łyżeczka

1. 

filety rybne 600 g

Filety rybne rozmrażamy, opłukujemy pod bieżącą wodą...

2. 

...i kroimy na drobne kawałki.

3. 

Mięso wkładamy do miski tak, że je delikatnie między palcami rozkruszamy i kontrolujemy czy nie mają ości, które by mogły w filetach się znajdować (jest to szczególnie konieczne, zwłaszcza jeśli danie będziemy podawać małym dzieciom).

4. 

czerwona cebula 60 g  sól 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki

Dodajemy obraną, na drobno pokrojoną cebulę, sól i pieprz.

5. 

czosnek niedźwiedzi 60 g

Niedźwiedzi czosnek myjemy, na drobno siekamy...

6. 

jajka kurze 2 sztuki

...i razem z jajkami dodajemy do ryby. Mieszamy...

7. 

bułka tarta 40 g

...i dodajemy troszkę bułki tartej. Ponownie mieszamy i na chwilkę odstawiamy.

8. 

Z masy formujemy kuleczki i układamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

9. 

Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 200 °C.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się