Rybne kuleczki z niedźwiedzim czosnkiem
Niezwykle smaczne rybne kotleciki ze zdrowym niedźwiedzim czosnkiem. Podajemy z ziemniaczanym puree.
przepis,fotoprzepis,filety rybne,czosnek niedźwiedzi,Ryby,Wegetariańskie przepisy,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy
Ryby
Składniki
Składniki
bułka tarta | 40 | gramów | |
czarny pieprz mielony | ½ | łyżeczki | |
czerwona cebula | 60 | gramów | |
czosnek niedźwiedzi | 60 | gramów | |
filety rybne | 600 | gramów | |
jajka kurze | 2 | sztuki | |
sól | 1 | łyżeczka |
Przepis
2.
...i kroimy na drobne kawałki.
3.
Mięso wkładamy do miski tak, że je delikatnie między palcami rozkruszamy i kontrolujemy czy nie mają ości, które by mogły w filetach się znajdować (jest to szczególnie konieczne, zwłaszcza jeśli danie będziemy podawać małym dzieciom).
4.
czerwona cebula 60 gramów • sól 1 łyżeczka • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki
Dodajemy obraną, na drobno pokrojoną cebulę, sól i pieprz.
7.
bułka tarta 40 gramów
...i dodajemy troszkę bułki tartej. Ponownie mieszamy i na chwilkę odstawiamy.
8.
Z masy formujemy kuleczki i układamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
9.
Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 200 °C.
Smacznego!