swiatwemnie.pl

ActiFry paprykowo - imbirowa panga

    

Proste przygotowanie ulubionej ryby i pieczonych ziemniaków w ActiFry 2w1 frytkownicy.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

 

 

imbir mielony½łyżeczki
mielona czerwona papryka1łyżeczka
mrożona panga750gramów
mąka chlebowa pszenna T7503łyżki
oliwa1łyżka
oliwa-
sól1łyżeczka
ziemniaki1200gramów

1. 

ziemniaki 1200 gramów  oliwa 1 łyżka  sól ½ łyżeczki

Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy i wkładamy do garnka ActiFry frytkownicy. Dodajemy łyżkę oleju i sól. Włączamy pieczenie na czas 35 minut.

2. 

mrożona panga 750 gramów  mąka chlebowa pszenna T750 3 łyżki  sól ½ łyżeczki  imbir mielony ½ łyżeczki  mielona czerwona papryka 1 łyżeczka

Pangę rozmrażamy, myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i osuszamy. Mąkę mieszamy z solą, suszonym imbirem i mieloną papryką.

3. 

Pojedyncze porcje ryby panierujemy w przygotowanej mącznej mieszance.

4. 

oliwa

ActiFry patelnię smarujemy lekko olejem i układamy na niej porcje ryby ciasno obok siebie.

5. 

Patelnię po upłynięciu czasu pieczenia ziemniaków kładziemy nad ziemniaki. Włączamy program 2w1 Ryba, nastawiamy czas 10 minut i ryby pieczemy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się