swiatwemnie.pl

Panga zapieczona z hermelinem

     

Przepis na pangę przygotowaną w garnku na parę i zapieczoną z serem z białą pleśnią na wierzchu.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:    

 

1. 

mrożona panga 340 g  sól  przyprawa do ryb  mrożone warzywa (marchew, brokuły,kalafior) 250 g  zielona mrożona fasolka szparagowa 50 g

Dwa filety pangi rozmrażamy, opłukujemy pod bieżącą wodą, solimy, przyprawiamy i wkładamy do pierwszego (dolnego) pojemnika parowaru. Do drugiego pojemnika parowaru wkładamy mrożone warzywa. Na parowarze nastawiamy czas 20 minut i danie parzymy.

2. 

ser hermelin 125 g  mielona czerwona papryka

Po dwudziestu minutach ryby wyciągamy, wkładamy je do naczynia żaroodpornego. Ryby w naczyniu pokrywamy warstwą hermelinu (ewentualnie innym podobnym serem), przyprawiamy mieloną czerwoną papryką. Naczynie wkładamy do elektrycznego piekarnika z górną grzałką i wentylatorem i w ciągu 10 minut zapiekamy w 180°C. Przy użyciu piekarnika gazowego, tuż przed zapiekaniem musimy piekarnik 10 minut rozgrzać. Podajemy z duszonymi warzywami z parowaru.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się