PRZEPISY

Panga zapieczona z hermelinem

Panga zapieczona z hermelinem

Przepis na pangę przygotowaną w garnku na parę i zapieczoną z serem z białą pleśnią na wierzchu.

przepis,fotoprzepis,mrożona panga,mrożone warzywa (marchew, brokuły,kalafior),ser hermelin,Ryby,Bezglutenowe

Ryby

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

niska

Kategorie

Ryby  Bezglutenowe  

 

Składniki

Składniki

mielona czerwona papryka-
mrożona panga340gramów
mrożone warzywa (marchew, brokuły,kalafior)250gramów
przyprawa do ryb-
ser hermelin125gramów
sól-
zielona mrożona fasolka szparagowa50gramów

 

Przepis

1. 

mrożona panga 340 gramów  sól  przyprawa do ryb  mrożone warzywa (marchew, brokuły,kalafior) 250 gramów  zielona mrożona fasolka szparagowa 50 gramów

Dwa filety pangi rozmrażamy, opłukujemy pod bieżącą wodą, solimy, przyprawiamy i wkładamy do pierwszego (dolnego) pojemnika parowaru. Do drugiego pojemnika parowaru wkładamy mrożone warzywa. Na parowarze nastawiamy czas 20 minut i danie parzymy.

2. 

ser hermelin 125 gramów  mielona czerwona papryka

Po dwudziestu minutach ryby wyciągamy, wkładamy je do naczynia żaroodpornego. Ryby w naczyniu pokrywamy warstwą hermelinu (ewentualnie innym podobnym serem), przyprawiamy mieloną czerwoną papryką. Naczynie wkładamy do elektrycznego piekarnika z górną grzałką i wentylatorem i w ciągu 10 minut zapiekamy w 180°C. Przy użyciu piekarnika gazowego, tuż przed zapiekaniem musimy piekarnik 10 minut rozgrzać. Podajemy z duszonymi warzywami z parowaru.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie