Panga zapieczona z hermelinem

Przepis na pangę przygotowaną w garnku na parę i zapieczoną z serem z białą pleśnią na wierzchu.
przepis,fotoprzepis,mrożona panga,mrożone warzywa (marchew, brokuły,kalafior),ser hermelin,Ryby,Bezglutenowe
Ryby
Składniki
Składniki
mielona czerwona papryka | 0 ?? | kcal | |
mrożona panga | 340 272 | gramów kcal | |
mrożone warzywa (marchew, brokuły,kalafior) | 250 88 | gramów kcal | |
przyprawa do ryb | 0 ?? | kcal | |
ser hermelin | 125 414 | gramów kcal | |
sól | 0 ?? | kcal | |
zielona mrożona fasolka szparagowa | 50 15 | gramów kcal |
Przepis
1.
mrożona panga 340 gramów • sól • przyprawa do ryb • mrożone warzywa (marchew, brokuły,kalafior) 250 gramów • zielona mrożona fasolka szparagowa 50 gramów
Dwa filety pangi rozmrażamy, opłukujemy pod bieżącą wodą, solimy, przyprawiamy i wkładamy do pierwszego (dolnego) pojemnika parowaru. Do drugiego pojemnika parowaru wkładamy mrożone warzywa. Na parowarze nastawiamy czas 20 minut i danie parzymy.

2.
ser hermelin 125 gramów • mielona czerwona papryka
Po dwudziestu minutach ryby wyciągamy, wkładamy je do naczynia żaroodpornego. Ryby w naczyniu pokrywamy warstwą hermelinu (ewentualnie innym podobnym serem), przyprawiamy mieloną czerwoną papryką. Naczynie wkładamy do elektrycznego piekarnika z górną grzałką i wentylatorem i w ciągu 10 minut zapiekamy w 180°C. Przy użyciu piekarnika gazowego, tuż przed zapiekaniem musimy piekarnik 10 minut rozgrzać. Podajemy z duszonymi warzywami z parowaru.

Smacznego!