swiatwemnie.pl

Panga na bambusowych pędach

     

Przygotowanie ryby - pangę w parowarze.

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

 

 

1. 

mrożona panga 350 g  sól  przyprawa do ryb  sterylizowane pędy bambusa 200 g  cebula 150 g

Pangę całkowicie rozmrażamy, opłukujemy pod bieżącą wodą, solimy, przyprawiamy, wkładamy do pierwszego (dolnego) pojemnika parowaru, dodajemy pokrojone bambusowe pędy, rozebraną na części cebulę i na wierzch rozdzielamy masło.

2. 

ziemniaki 350 g  zielona mrożona fasolka szparagowa 200 g  sól

Do drugiego parnego pojemnika wkładamy umyte i na połowę przekrojone ziemniaki w mundurkach, posypujemy zieloną fasolką szparagową, solimy. Parzymy około 35 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się