PRZEPISY

Panga na bambusowych pędach

Panga na bambusowych pędach

Przygotowanie ryby - pangę w parowarze.

przepis,fotoprzepis,mrożona panga,sterylizowane pędy bambusa,ziemniaki,zielona mrożona fasolka szparagowa,Ryby,Przepisy do parowaru,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Ryby

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cebula150gramów
mrożona panga350gramów
przyprawa do ryb-
sterylizowane pędy bambusa200gramów
sól0
zielona mrożona fasolka szparagowa200gramów
ziemniaki350gramów

 

Przepis

1. 

mrożona panga 350 gramów  sól  przyprawa do ryb  sterylizowane pędy bambusa 200 gramów  cebula 150 gramów

Pangę całkowicie rozmrażamy, opłukujemy pod bieżącą wodą, solimy, przyprawiamy, wkładamy do pierwszego (dolnego) pojemnika parowaru, dodajemy pokrojone bambusowe pędy, rozebraną na części cebulę i na wierzch rozdzielamy masło.

2. 

ziemniaki 350 gramów  zielona mrożona fasolka szparagowa 200 gramów  sól

Do drugiego parnego pojemnika wkładamy umyte i na połowę przekrojone ziemniaki w mundurkach, posypujemy zieloną fasolką szparagową, solimy. Parzymy około 35 minut.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie