swiatwemnie.pl

Panga na bambusowych pędach

    

Przygotowanie ryby - pangę w parowarze.

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

 

 

1. 

mrożona panga 350 gramów  sól  przyprawa do ryb  sterylizowane pędy bambusa 200 gramów  cebula 150 gramów

Pangę całkowicie rozmrażamy, opłukujemy pod bieżącą wodą, solimy, przyprawiamy, wkładamy do pierwszego (dolnego) pojemnika parowaru, dodajemy pokrojone bambusowe pędy, rozebraną na części cebulę i na wierzch rozdzielamy masło.

2. 

ziemniaki 350 gramów  zielona mrożona fasolka szparagowa 200 gramów  sól

Do drugiego parnego pojemnika wkładamy umyte i na połowę przekrojone ziemniaki w mundurkach, posypujemy zieloną fasolką szparagową, solimy. Parzymy około 35 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się