Smażona ryba w koperkowym cieście
Delikatne jogurtowo-koperkowe ciasto doda wspaniały smak każdej rybce, którą w nim namoczycie i usmażycie. Mniam!
przepis,fotoprzepis,mrożona panga,koper,Ryby
Ryby
Składniki
Składniki
jajka kurze | 1 | sztuka | |
jogurt naturalny 3,5% tłuszczu | 100 | gramów | |
koper | - | ||
mrożona panga | 400 | gramów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 80 | gramów | |
olej rzepakowy | - | ||
sól | ¼ | łyżeczki |
Przepis
2.
mąka chlebowa pszenna T750 80 gramów • jogurt naturalny 3,5% tłuszczu 100 gramów • jajka kurze 1 sztuka • sól ¼ łyżeczki
Do głębokiego talerza wsypujemy mąkę, dodajemy jogurt, jajko i sól.
3.
Mieszamy gładkie ciasto.
4.
Do ciasta dodajemy na drobno nasiekany koperek w odpowiedniej ilości, albo w ilości według smaku. Rybę w cieście obtaczamy...
6.
...i z drugiej strony.
7.
Podajemy z ziemniaczanym dodatkiem i tatarskim sosem.
Smacznego!