swiatwemnie.pl

Smażona ryba w koperkowym cieście

     

Delikatne jogurtowo-koperkowe ciasto doda wspaniały smak każdej rybce, którą w nim namoczycie i usmażycie. Mniam!

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:    

 

1. 

mrożona panga 400 g

Filety rybne rozmrażamy, myjemy, osuszamy i delikatnie solimy.

2. 

mąka chlebowa pszenna T750 80 g  jogurt naturalny 3,5% tłuszczu 100 g  jajka kurze 1 sztuka  sól ¼ łyżeczki

Do głębokiego talerza wsypujemy mąkę, dodajemy jogurt, jajko i sól.

3. 

Mieszamy gładkie ciasto.

4. 

koper

Do ciasta dodajemy na drobno nasiekany koperek w odpowiedniej ilości, albo w ilości według smaku. Rybę w cieście obtaczamy...

5. 

olej rzepakowy

...i smażymy na gorącym oleju z jednej...

6. 

...i z drugiej strony.

7. 

Podajemy z ziemniaczanym dodatkiem i tatarskim sosem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się