swiatwemnie.pl

Filet z łososia z Gomashio

     

Smażony filet z łososia ze słoną sezamową przyprawą Gomashio.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

1. 

filet z łososia 300 g  olej rzepakowy ½ łyżki  sól  czarny pieprz mielony

Na patelni rozgrzewamy olej, kładziemy mniejsze steki z łososia. Solimy i pieprzymy. Łososia obracamy na jedną stronę, smażymy, obracamy na drugą stronę i kontynuujemy smażenie. Jeśli olej za bardzo pryska, możemy przykryć patelnię.

2. 

Gomasio - sól sezamowa przepis 1 łyżeczka

Serwujemy z gotowanymi ziemniakami posypane przyprawą Gomashio.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się