PRZEPISY

Filet z łososia z Gomashio

Filet z łososia z Gomashio

Smażony filet z łososia ze słoną sezamową przyprawą Gomashio.

przepis,fotoprzepis,filet z łososia,Gomasio - sól sezamowa,Ryby,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Ryby

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

Gomasio - sól sezamowa przepis1łyżeczka
czarny pieprz mielony-
filet z łososia300gramów
olej rzepakowy½łyżki
sól-

 

Przepis

1. 

filet z łososia 300 gramów  olej rzepakowy ½ łyżki  sól  czarny pieprz mielony

Na patelni rozgrzewamy olej, kładziemy mniejsze steki z łososia. Solimy i pieprzymy. Łososia obracamy na jedną stronę, smażymy, obracamy na drugą stronę i kontynuujemy smażenie. Jeśli olej za bardzo pryska, możemy przykryć patelnię.

2. 

Gomasio - sól sezamowa przepis 1 łyżeczka

Serwujemy z gotowanymi ziemniakami posypane przyprawą Gomashio.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się