Smażony filet z łososia ze słoną sezamową przyprawą Gomashio.
Pichcił
Ilość porcji
2
Czas przygotowania
10 min.
Trudność
niska
Czarny pieprz mielony | |||
Filet z łososia | 300 | gramów | |
Olej rzepakowy | ½ | łyżki | |
Sól | |||
Gomasio - sól sezamowa | 1 | łyżeczka |
1.
filet z łososia 300 g • olej rzepakowy ½ łyżki • sól • czarny pieprz mielony
Na patelni rozgrzewamy olej, kładziemy mniejsze steki z łososia. Solimy i pieprzymy. Łososia obracamy na jedną stronę, smażymy, obracamy na drugą stronę i kontynuujemy smażenie. Jeśli olej za bardzo pryska, możemy przykryć patelnię.
2.
Gomasio - sól sezamowa przepis 1 łyżeczka
Serwujemy z gotowanymi ziemniakami posypane przyprawą Gomashio.
Smacznego!