PRZEPISY

Ryba żabnica z zielonym pesto

Ryba żabnica z zielonym pesto

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Przepis na przygotowanie ryby żabnicy z pesto i brokułami w garnku na parze. Do przygotowania wymienionego przepisu możemy użyć również innego rodzaju morskiej ryby.

przepis,fotoprzepis,ryba żabnica,pesto (zielone),brokuły,Ryby,Przepisy do parowaru,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Ryby

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

bazylia-
brokuły500gramów
czarny pieprz mielony-
czosnek2ząbki
orzechy nerkowca50gramów
pesto (zielone)1łyżka
ryba żabnica600gramów
sok z cytryny1łyżka
sól-

 

Przepis

1. 

ryba żabnica 600 gramów

Żabnicę myjemy, osuszamy papierowym ręczniczkiem i ściągamy z niej skórę. Kroimy ją na około 1,5 cm grube plastry.

Żabnicę myjemy, osuszamy papierowym...

2. 

pesto (zielone) 1 łyżka  czarny pieprz mielony  sól  sok z cytryny 1 łyżka  orzechy nerkowca 50 gramów

Każdy plaster równomiernie pokrywamy pesto, pieprzymy i solimy. Skrapiamy sokiem z cytryny, delikatnie posypujemy rozkruszonymi orzechami nerkowca.

Każdy plaster równomiernie pokrywamy pesto,...

3. 

czosnek 2 ząbki

W ten sposób przygotowane filety z ryby żabnicy wkładamy do dolnego pojemnika parowaru do którego dodajemy na mniejsze kawałki pokrojony czosnek.

W ten sposób przygotowane filety z ryby żabnicy...

4. 

brokuły 500 gramów  bazylia

Na następne piętro parowaru wkładamy różyczki brokuła. Pozostawiamy na 20 minut parzyć brokuły i rybę. Brokuły podajemy do rybki i ozdabiamy listkami bazylii.

Na następne piętro parowaru wkładamy różyczki...

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się