swiatwemnie.pl

Ryba żabnica z zielonym pesto

    

Przepis na przygotowanie ryby żabnicy z pesto i brokułami w garnku na parze. Do przygotowania wymienionego przepisu możemy użyć również innego rodzaju morskiej ryby.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 

1. 

ryba żabnica 600 gramów

Żabnicę myjemy, osuszamy papierowym ręczniczkiem i ściągamy z niej skórę. Kroimy ją na około 1,5 cm grube plastry.

2. 

pesto (zielone) 1 łyżka  czarny pieprz mielony  sól  sok z cytryny 1 łyżka  orzechy nerkowca 50 gramów

Każdy plaster równomiernie pokrywamy pesto, pieprzymy i solimy. Skrapiamy sokiem z cytryny, delikatnie posypujemy rozkruszonymi orzechami nerkowca.

3. 

czosnek 2 ząbki

W ten sposób przygotowane filety z ryby żabnicy wkładamy do dolnego pojemnika parowaru do którego dodajemy na mniejsze kawałki pokrojony czosnek.

4. 

brokuły 500 gramów  bazylia

Na następne piętro parowaru wkładamy różyczki brokuła. Pozostawiamy na 20 minut parzyć brokuły i rybę. Brokuły podajemy do rybki i ozdabiamy listkami bazylii.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się