swiatwemnie.pl

Delikatne łososiowe szaszłyki

     

Szybkie rybne szaszłyki idealne na letnie grillowanie.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 

Cukinia200gramów
Czarny pieprz mielonyg
Filet z łososia250gramów
Oliwa1łyżka
Papryka120gramów
Sólg

1. 

filet z łososia 250 g  papryka 120 g  cukinia 200 g  sól  czarny pieprz mielony

Filety z łososia kroimy na kawałki średniej wielkości. Paprykę oczyszczamy, kroimy na kawałki. Cukinię myjemy i kroimy na plasterki. Łososiowe kawałki na przemian z cukinią i papryką nabijamy na patyczki do szaszłyków. Solimy je i posypujemy czarnym pieprzem.

2. 

oliwa 1 łyżka

Szaszłyki albo grilla smarujemy oliwą z oliwek. Grill rozpalamy i szaszłyki smażymy ze wszystkich stron. Podajemy z szerokim makaronem lub kuskusem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się