Delikatne łososiowe szaszłyki

Szybkie rybne szaszłyki idealne na letnie grillowanie.
przepis,fotoprzepis,filet z łososia,papryka,cukinia,Ryby,Przepisy na letnie grillowanie,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Ryby
Kategorie
Ryby › Przepisy na letnie grillowanie › Bezglutenowe › Bezlaktozowe › Sezon - Cukinia › Sezon - Papryka ›Składniki
Składniki
cukinia | 200 36 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | 0 ?? | kcal | |
filet z łososia | 250 505 | gramów kcal | |
oliwa | 1 132 | łyżka kcal | |
papryka | 120 20 | gramów kcal | |
sól | 0 ?? | kcal |
Przepis
1.
filet z łososia 250 gramów • papryka 120 gramów • cukinia 200 gramów • sól • czarny pieprz mielony
Filety z łososia kroimy na kawałki średniej wielkości. Paprykę oczyszczamy, kroimy na kawałki. Cukinię myjemy i kroimy na plasterki. Łososiowe kawałki na przemian z cukinią i papryką nabijamy na patyczki do szaszłyków. Solimy je i posypujemy czarnym pieprzem.

2.
oliwa 1 łyżka
Szaszłyki albo grilla smarujemy oliwą z oliwek. Grill rozpalamy i szaszłyki smażymy ze wszystkich stron. Podajemy z szerokim makaronem lub kuskusem.
Smacznego!