PRZEPISY

Flądra na warzywach

Flądra na warzywach

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

przepis,fotoprzepis,flądra,Ryby,Bezglutenowe

Ryby

Pichcił

Ilość porcji

1

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

czarny pieprz mielony

0

??

kcal

flądra

1

??

sztuka

kcal

masło

2

221

łyżki

kcal

ocet jabłkowy

20

5

mililitrów

kcal

ogórek sałatkowy

½

??

sztuki

kcal

oliwa

40

352

mililitrów

kcal

pomidory

200

50

gramów

kcal

por

150

69

gramów

kcal

przyprawa do ryb

0

??

kcal

sok z cytryny

0

??

kcal

sól

0

??

kcal

 

Przepis

1. 

flądra 1 sztuka

Flądrę myjemy i osuszamy. Kontrolujemy czy nie ma wnętrzności (ciemna część ryby).

Flądrę myjemy i osuszamy. Kontrolujemy czy nie...

2. Przygotowanie warzyw

ogórek sałatkowy ½ sztuki  por 150 gramów  pomidory 200 gramów  sól  czarny pieprz mielony  oliwa 20 mililitrów  ocet jabłkowy 20 mililitrów

Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy na drobno pokrojony por. Dodajemy obranego i na mniejsze kawałki pokrojonego ogórka. Solimy, doprawiamy czarnym mielonym pieprzem i podlewamy octem. Dusimy 15 minut do miękkości. Dodajemy na mniejsze kawałki pokrojone pomidory i warzywa odstawiamy z ognia.

Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy na drobno...

3. Smażenie flądry

oliwa 20 mililitrów  masło 2 łyżki  przyprawa do ryb

Flądrę solimy, wkładamy ją do rozgrzanego oleju z masłem. Jeśli się nam cała flądra na patelnię nie zmieści, możemy jej usunąć głowę. Smażymy przez 5 minut z każdej strony. Doprawiamy przyprawą do ryb.

4. Serwujemy

sok z cytryny

Rybę kładziemy na talerzu, skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy warzywami.

Rybę kładziemy na talerzu, skrapiamy sokiem z...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się