PRZEPISY

Zapiekane gnocchi z łososiem

Zapiekane gnocchi z łososiem

Ziemniaczane "kluseczki" zapieczone z kawałkami łososia z beszamelem.

przepis,fotoprzepis,filet z łososia,ziemniaczane gnocchi,Ryby,Kuchnia włoska

Ryby

Kuchnia włoska

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

białko jajka2sztuki
czarny pieprz mielony-
filet z łososia120gramów
masło20gramów
mleko półtłuste 1,5%200mililitrów
mąka chlebowa pszenna T75020gramów
sól-
ziemniaczane gnocchi250gramów

 

Przepis

1. 

masło 20 gramów  mąka chlebowa pszenna T750 20 gramów  mleko półtłuste 1,5% 200 mililitrów

Na patelni roztapiamy sobie troszkę masła i zasypujemy łyżeczką mąki. Mieszamy i stopniowo ciągle mieszając dodajemy mleko. Po zgęstnieniu odstawiamy do ostudzenia.

2. 

filet z łososia 120 gramów  sól  czarny pieprz mielony  białko jajka 2 sztuki

Filet z łososia kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy go do ostudzonego beszamelu. Doprawiamy solą i pieprzem. Delikatnie dodajemy ubitą pianę z białek.

3. 

ziemniaczane gnocchi 250 gramów

Masę zapiekamy przez około 25 min. w 200 stopniach Celsjusza z ziemniaczanym gnocchi (lub z ugotowanym makaronem).

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się