PRZEPISY

Zapiekane gnocchi z łososiem

Zapiekane gnocchi z łososiem

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Ziemniaczane "kluseczki" zapieczone z kawałkami łososia z beszamelem.

przepis,fotoprzepis,filet z łososia,ziemniaczane gnocchi,Ryby,Kuchnia włoska

Ryby

Kuchnia włoska

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

białko jajka

2

34

sztuki

kcal

czarny pieprz mielony

0

??

kcal

filet z łososia

120

243

gramów

kcal

masło

20

147

gramów

kcal

mleko półtłuste 1,5%

200

96

mililitrów

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

20

70

gramów

kcal

sól

0

??

kcal

ziemniaczane gnocchi

250

380

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

masło 20 gramów  mąka chlebowa pszenna T750 20 gramów  mleko półtłuste 1,5% 200 mililitrów

Na patelni roztapiamy sobie troszkę masła i zasypujemy łyżeczką mąki. Mieszamy i stopniowo ciągle mieszając dodajemy mleko. Po zgęstnieniu odstawiamy do ostudzenia.

Na patelni roztapiamy sobie troszkę masła i...

2. 

filet z łososia 120 gramów  sól  czarny pieprz mielony  białko jajka 2 sztuki

Filet z łososia kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy go do ostudzonego beszamelu. Doprawiamy solą i pieprzem. Delikatnie dodajemy ubitą pianę z białek.

Filet z łososia kroimy na mniejsze kawałki....

3. 

ziemniaczane gnocchi 250 gramów

Masę zapiekamy przez około 25 min. w 200 stopniach Celsjusza z ziemniaczanym gnocchi (lub z ugotowanym makaronem).

Masę zapiekamy przez około 25 min. w 200...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się