swiatwemnie.pl

Zapiekane gnocchi z łososiem

     

Ziemniaczane "kluseczki" zapieczone z kawałkami łososia z beszamelem.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:    

 

1. 

masło 20 g  mąka chlebowa pszenna T750 20 g  mleko półtłuste 1,5% 200 ml

Na patelni roztapiamy sobie troszkę masła i zasypujemy łyżeczką mąki. Mieszamy i stopniowo ciągle mieszając dodajemy mleko. Po zgęstnieniu odstawiamy do ostudzenia.

2. 

filet z łososia 120 g  sól  czarny pieprz mielony  białko jajka 2 sztuki

Filet z łososia kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy go do ostudzonego beszamelu. Doprawiamy solą i pieprzem. Delikatnie dodajemy ubitą pianę z białek.

3. 

ziemniaczane gnocchi 250 g

Masę zapiekamy przez około 25 min. w 200 stopniach Celsjusza z ziemniaczanym gnocchi (lub z ugotowanym makaronem).

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się