swiatwemnie.pl

ActiFry Grillowane pstrągi z rozmarynem

     

ActiFry przepis na delikatne i smaczne pstrągi na ziołowym maśle. Jako dodatek wybraliśmy po prostu ziemniaki z natką pietruszki.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

 

 

1. 

ziemniaki 500 g

Ziemniaki obieramy, kroimy na kostki i gotujemy 15 minut w osolonej wodzie.

2. 

masło 30 g  czosnek 2 szczypty  rozmaryn 1 łyżeczka

W międzyczasie gdy się ziemniaki gotują przygotowujemy sobie ziołowe masło do posmarowania. Miękkie masło mieszamy z przeciśniętym czosnkiem i na drobno posiekanym rozmarynem.

3. 

pstrąg 2 sztuki  sól  sok z cytryny

Pstrągi myjemy, osuszamy, solimy z wierzchu i w wewnątrz. Skrapiamy sokiem z cytryny.

4. 

Pstrągi smarujemy doprawionym masłem w wewnątrz i po wierzchu.

5. Dolna część - pojemnik

nać pietruszki  olej słonecznikowy ½ łyżeczki  przyprawa warzywna

Do dolnej części wsypujemy podgotowane ziemniaki, dodajemy sól warzywną (wegeta itp.), pokrojoną natkę pietruszki, 1/2 ActiFry łyżki oleju i wkładamy do ActiFry .

Dolna część - pojemnik

6. Górna część - płyta

Przygotowane pstrągi kładziemy na płytę.

Górna część - płyta

7. 

Ziemniaki z pstrągami grillujemy przez 15 minut wciskając guziczek 2in1 3x i nastawieniem czasu na 15 minut wciśnięciem guziczka +. Zaczynamy grillowanie.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się