PRZEPISY

ActiFry Grillowane pstrągi z rozmarynem

ActiFry Grillowane pstrągi z rozmarynem

ActiFry przepis na delikatne i smaczne pstrągi na ziołowym maśle. Jako dodatek wybraliśmy po prostu ziemniaki z natką pietruszki.

przepis,fotoprzepis,pstrąg,Ryby,Przepisy dla ActiFry 2 w 1,Bezglutenowe

Ryby

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

czosnek2ząbki
masło30gramów
nać pietruszki-
olej słonecznikowy½łyżeczki
przyprawa warzywna-
pstrąg2sztuki
rozmaryn1łyżeczka
sok z cytryny-
sól-
ziemniaki500gramów

 

Przepis

1. 

ziemniaki 500 gramów

Ziemniaki obieramy, kroimy na kostki i gotujemy 15 minut w osolonej wodzie.

2. 

masło 30 gramów  czosnek 2 ząbki  rozmaryn 1 łyżeczka

W międzyczasie gdy się ziemniaki gotują przygotowujemy sobie ziołowe masło do posmarowania. Miękkie masło mieszamy z przeciśniętym czosnkiem i na drobno posiekanym rozmarynem.

3. 

pstrąg 2 sztuki  sól  sok z cytryny

Pstrągi myjemy, osuszamy, solimy z wierzchu i w wewnątrz. Skrapiamy sokiem z cytryny.

4. 

Pstrągi smarujemy doprawionym masłem w wewnątrz i po wierzchu.

5. Dolna część - pojemnik

nać pietruszki  olej słonecznikowy ½ łyżeczki  przyprawa warzywna

Do dolnej części wsypujemy podgotowane ziemniaki, dodajemy sól warzywną (wegeta itp.), pokrojoną natkę pietruszki, 1/2 ActiFry łyżki oleju i wkładamy do ActiFry .

6. Górna część - płyta

Przygotowane pstrągi kładziemy na płytę.

7. 

Ziemniaki z pstrągami grillujemy przez 15 minut wciskając guziczek 2in1 3x i nastawieniem czasu na 15 minut wciśnięciem guziczka +. Zaczynamy grillowanie.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się