swiatwemnie.pl

Wędzone udka z kurczaka z puree z groszku w parowarze

    

Smaczny wędzony kurczaczek w zdrowym groszku.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

 

czosnek1ząbek
groszek600gramów
mleko półtłuste 1,5%1decylitr
sól1łyżeczka
wędzone udka z kurczaka2sztuki

1. Udka z kurczaka w pojemniku parowaru

wędzone udka z kurczaka 2 sztuki

Udka płuczemy pod bieżącą wodą i wkładamy do dolnego pojemnika parowaru.

Udka z kurczaka w pojemniku parowaru

2. Groszek w parowarze

groszek 600 gramów

Groszek przemywamy i wsypujemy do drugiego pojemnika parowaru. Nastawiamy czas parzenia na 30 minut.

Groszek w parowarze

3. Przygotowanie puree z groszku

sól 1 łyżeczka  czosnek 1 ząbek  mleko półtłuste 1,5% 1 decylitr

Groszek po upłynięciu czasu parzenia przesypujemy do głębszego pojemnika, dolewamy wywar, który wytworzył nam się w pojemniku parowaru. Blenderem go dobrze miksujemy, dodajemy sól, przeciśnięty czosnek i troszkę ciepłego mleka.

Przygotowanie puree z groszku

4. 

Serwujemy. Wędzone drobiowe udka podajemy na puree z groszku ze świeżym chlebem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się