swiatwemnie.pl

Filet z dorsza na parze

    

Proste przygotowanie ryby w parowarze.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

 

brokuły250gramów
czosnek4ząbki
dorsz1000gramów
groszek mrożony250gramów
mielona czerwona papryka-
przyprawa do ryb-
sos sojowy2łyżki
sól-
ziemniaki600gramów

1. 

dorsz 1000 gramów  sos sojowy 2 łyżki  czosnek 4 ząbki  mielona czerwona papryka  przyprawa do ryb  ziemniaki 600 gramów  brokuły 250 gramów

Z sosu sojowego, przeciśniętego czosnku, papryki i pieprzu robimy marynatę, którą smarujemy rybie filety. Wkładamy je do pierwszego (dolnego) pojemnika parowaru. Obieramy ziemniaki a brokuły rozdzielamy na różyczki.

2. 

groszek mrożony 250 gramów  sól

Do drugiego pojemnika wkładamy na połowę pokrojone ziemniaki z groszkiem i różyczkami brokułów. Delikatnie solimy. Parzymy wszystko razem 25 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się