Filet z dorsza na parze
Proste przygotowanie ryby w parowarze.
przepis,fotoprzepis,dorsz,brokuły,groszek mrożony,Ryby,Przepisy do parowaru,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Ryby
Składniki
Składniki
brokuły | 250 | gramów | |
czosnek | 4 | ząbki | |
dorsz | 1000 | gramów | |
groszek mrożony | 250 | gramów | |
mielona czerwona papryka | - | ||
przyprawa do ryb | - | ||
sos sojowy | 2 | łyżki | |
sól | - | ||
ziemniaki | 600 | gramów |
Przepis
1.
dorsz 1000 gramów • sos sojowy 2 łyżki • czosnek 4 ząbki • mielona czerwona papryka • przyprawa do ryb • ziemniaki 600 gramów • brokuły 250 gramów
Z sosu sojowego, przeciśniętego czosnku, papryki i pieprzu robimy marynatę, którą smarujemy rybie filety. Wkładamy je do pierwszego (dolnego) pojemnika parowaru. Obieramy ziemniaki a brokuły rozdzielamy na różyczki.
2.
groszek mrożony 250 gramów • sól
Do drugiego pojemnika wkładamy na połowę pokrojone ziemniaki z groszkiem i różyczkami brokułów. Delikatnie solimy. Parzymy wszystko razem 25 minut.
Smacznego!