PRZEPISY

Pieczone udka z kurczaka z marchewką i rodzynkami

Pieczone udka z kurczaka z marchewką i rodzynkami

Drobiowe udka z parowaru, upieczone w piekarniku.

przepis,fotoprzepis,marchew,ćwiartki z kurczaka,Kurczak,Przepisy do parowaru,Sezonowe przepisy,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Kurczak

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

2 h. 20 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

czarny pieprz mielony-
liść laurowy-
marchew700gramów
przyprawa do grilla-
rodzynki100gramów
sól-
tymianek-
ćwiartki z kurczaka6sztuk

 

Przepis

1. 

ćwiartki z kurczaka 6 sztuk

Cebulę obieramy, kroimy na plasterki, wkładamy ją razem z umytymi udkami z kurczaka do dolnego pojemnika parowaru.

2. 

marchew 700 gramów  rodzynki 100 gramów  sól  czarny pieprz mielony  tymianek  liść laurowy

Marchewkę obieramy, kroimy na kółeczka, które następnie wkładamy do drugiego pojemnika parowaru. Marchewkę posypujemy suszonymi rodzynkami, które wcześniej moczyły się w letniej wodzie, aby zmiękły. Zawartość drugiego pojemnika parowaru solimy i przyprawiamy. Możemy dodać także liść laurowy, który po gotowaniu usuwamy. Wszystko razem parzymy przez 30 minut.

3. 

przyprawa do grilla

Po 30 minutach wyciągamy udka z kurczaka, przemieszczamy je do żaroodpornego naczynia, tam je posypujemy przyprawą a następnie pieczemy odkryte w piekarniku w temperaturze 160°C przez minimalnie 30 minut.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się