PRZEPISY

Czekoladowy ryż w parowarze

Czekoladowy ryż w parowarze

Przygotowanie ryżowej kaszy w parowarze.

przepis,fotoprzepis,ryż,czekolada,Śniadaniowe kasze,Przepisy do parowaru,Bezglutenowe

Śniadaniowe kasze

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cukier kryształ2łyżki
czekolada50gramów
mleko półtłuste 1,5%800mililitrów
ryż200gramów

 

Przepis

1. 

ryż 200 gramów

Ryż przemywamy pod bieżącą wodą na sitku i wsypujemy do pojemnika do gotowania ryżu w parowarze (możemy użyć też inny nadający nie pojemnik).

Ryż przemywamy pod bieżącą wodą na sitku i...

2. 

cukier kryształ 2 łyżki  mleko półtłuste 1,5% 800 mililitrów  czekolada 50 gramów

Dosypujemy cukier, zalewamy mlekiem i wrzucamy na kawałki pokruszoną czekoladę.

Dosypujemy cukier, zalewamy mlekiem i wrzucamy na...

3. 

Pojemnik z ryżem wkładamy do dolnego pojemnika w parowarze i nastawiamy czas parzenia na 50 minut. Po 20 minutach odkrywamy wierch pojemnika i ryż mieszamy.

Pojemnik z ryżem wkładamy do dolnego pojemnika w...

4. 

Po skończeniu parzenia ryż ponownie mieszamy i zostawiamy w parowarze około godzinę do wystygnięcia. Po wyciągnięciu mieszamy trzeci raz. Czekoladowy ryż podajemy ciepły, jako kaszę na smaczną kolację, zwłaszcza nadającą się dla dzieci.

Po skończeniu parzenia ryż ponownie mieszamy i...

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się