swiatwemnie.pl

Zupa z boczniaków z parowaru

     

Prosta, dietetyczna zupa z boczniaków ugotowana za pomocą parowaru.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 

Boczniak ostrygowaty300gramów
Sól
Ziemniaki300gramów

1. 

ziemniaki 300 g

Do dolnego (pierwszego) pojemnika kroimy obrane ziemniaki. Nastawiamy czas na 15 minut i ziemniaki częściowo parzymy.

2. 

boczniak ostrygowaty 300 g

Boczniak myjemy, delikatnie obieramy. Po czasie wyznaczonym na ziemniaki dodajemy drugi pojemnik z nakrojonym boczniakiem i parzymy wszystko razem jeszcze 10 minut.

3. 

sól

Do miski na zupę wyciągamy kawałki boczniaku, kilka ziemniaków, zalewamy wywarem, który wytworzył na się na spodzie parowaru. Do smaku solimy.

4. 

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się