PRZEPISY

Curry piersi z zieloną fasolką szparagową

Curry piersi z zieloną fasolką szparagową

Przepis na przygotowanie piersi z kurczaka w garnku na parę.

przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,zielona mrożona fasolka szparagowa,Kurczak,Przepisy do parowaru,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Kurczak

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

piersi z kurczaka500gramów
przyprawa curry-
zielona mrożona fasolka szparagowa250gramów

 

Przepis

1. 

piersi z kurczaka 500 gramów  przyprawa curry  zielona mrożona fasolka szparagowa 250 gramów

Piersi z kurczaka myjemy i kroimy na kotlety. Posypujemy je przyprawą i przyprawę równomiernie rozcieramy. Fasolkę przepłukujemy pod bieżącą wodą, zostawiamy na sitku do odcieczenia.

2. 

Kotlety układamy w dolnym pojemniku garnka na parę. Do drugiego pojemnika dajemy fasolkę. Wszystko razem parzymy 30 minut.

3. 

Kotlety podajemy na talerzu delikatnie skropione sojowym sosem.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie