swiatwemnie.pl

Curry piersi z zieloną fasolką szparagową

    

Przepis na przygotowanie piersi z kurczaka w garnku na parę.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

 

1. 

piersi z kurczaka 500 gramów  przyprawa curry  zielona mrożona fasolka szparagowa 250 gramów

Piersi z kurczaka myjemy i kroimy na kotlety. Posypujemy je przyprawą i przyprawę równomiernie rozcieramy. Fasolkę przepłukujemy pod bieżącą wodą, zostawiamy na sitku do odcieczenia.

2. 

Kotlety układamy w dolnym pojemniku garnka na parę. Do drugiego pojemnika dajemy fasolkę. Wszystko razem parzymy 30 minut.

3. 

Kotlety podajemy na talerzu delikatnie skropione sojowym sosem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się