Curry piersi z zieloną fasolką szparagową
![Curry piersi z zieloną fasolką szparagową](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000035/img_pl_4x3/curry-piersi-z-zielona-fasolka-szparagowa_00180.jpg)
Przepis na przygotowanie piersi z kurczaka w garnku na parę.
przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,zielona mrożona fasolka szparagowa,Kurczak,Przepisy do parowaru,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Kurczak
Składniki
Składniki
piersi z kurczaka | 500 | gramów | |
przyprawa curry | - | ||
zielona mrożona fasolka szparagowa | 250 | gramów |
Przepis
1.
piersi z kurczaka 500 gramów • przyprawa curry • zielona mrożona fasolka szparagowa 250 gramów
Piersi z kurczaka myjemy i kroimy na kotlety. Posypujemy je przyprawą i przyprawę równomiernie rozcieramy. Fasolkę przepłukujemy pod bieżącą wodą, zostawiamy na sitku do odcieczenia.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000035/small/priprava.jpg)
2.
Kotlety układamy w dolnym pojemniku garnka na parę. Do drugiego pojemnika dajemy fasolkę. Wszystko razem parzymy 30 minut.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000035/small/parna-nadoba-so-strukmi.jpg)
3.
Kotlety podajemy na talerzu delikatnie skropione sojowym sosem.
Smacznego!