swiatwemnie.pl

Wieprzowina ze spaghetti

    

Smaczne wieprzowe kawałki z których nie muszą być zawsze kotlety, podawane na spaghetti.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 

1. 

schab wieprzowy 300 gramów  makaron - spaghetti 300 gramów  sól  czarny pieprz mielony  chrzan w słoiku 1 łyżeczka  musztarda kremska 3 łyżeczki  woda 1 litr

W dużym garnku gotujemy wodę na makaron spaghetti. Wodę solimy szczyptą soli. Wieprzowe mięso kroimy na mniejsze kawałki, solimy i pieprzymy. Chrzan mieszamy z musztardą. W ten sposób przygotowaną masą smarujemy kawałki wieprzowego mięsa.

2. 

Mięso na patelni bez oleju z jednej i z drugiej strony szybko smażymy, aby naciągnęło. Do wrzącej wody wkładamy spaghetti, gotujemy do miękkości. Podczas gotowania się makaronu przygotowujemy parowar. Do dolnego pojemnika parowaru wkładamy podsmażone kawałki wieprzowego mięsa.

3. 

zielona mrożona fasolka szparagowa 300 gramów

Do wierzchniego pojemnika parowaru wsypujemy przygotowane mrożone zielone szparagi. Wszystko razem parzymy 20 minut. Makaron podajemy ciepły, posypany kawałkami wieprzowiny i zieloną fasolką szparagową.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się