swiatwemnie.pl

Pstrąg na cebulce z marchewką i pieczarkami

     

Przepis na przygotowanie pstrągów w garnku na parę.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

nízka

 

 

 
 
Cebula300gramów
Czosnek
Marchew200gramów
Pieczarki150gramów
Pstrąg2sztuki
Sól

1. 

pstrąg 2 sztuki  cebula 300 g  czosnek  sól

Pstrągi myjemy, oczyszczamy i wypychamy środek na drobno pokrojoną cebulą i czosnkiem, solimy. Dolny pojemnik garnka na parę wykładamy pokrojoną cebulą, wkładamy do niego przygotowane pstrągi.

2. 

pieczarki 150 g  marchew 200 g

Pieczarki myjemy, oczyszczamy i kroimy w plasterki. Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy na kółeczka. Do górnego pojemnika garnka na parę wkładamy pieczarki i marchewkę. Parzymy 25 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się