swiatwemnie.pl

Pstrąg na cebulce z marchewką i pieczarkami

Przepis na przygotowanie pstrągów w garnku na parę.

 

Ilość porcji: 2

Czas przygotowania: 25 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 
cebula300gramów
czosnek
marchew200gramów
pieczarki150gramów
pstrąg2sztuki
sól

1. 

pstrąg 2 sztuki  cebula 300 g  czosnek  sól

Pstrągi myjemy, oczyszczamy i wypychamy środek na drobno pokrojoną cebulą i czosnkiem, solimy. Dolny pojemnik garnka na parę wykładamy pokrojoną cebulą, wkładamy do niego przygotowane pstrągi.

2. 

pieczarki 150 g  marchew 200 g

Pieczarki myjemy, oczyszczamy i kroimy w plasterki. Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy na kółeczka. Do górnego pojemnika garnka na parę wkładamy pieczarki i marchewkę. Parzymy 25 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się