swiatwemnie.pl

Drobiowe szaszłyki z marchewką i gruszkami w parowarze

Smakowo ciekawe danie z drobiowych parówek i mięsa z kurczaka.

 

Ilość porcji: 4

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 
Bazylia½łyżeczki
Gruszka2sztuki
Marchew500gramów
Oliwa½łyżki
Parówki drobiowe6sztuk
Piersi z kurczaka500gramów
Przyprawa do grilla½łyżeczki
Ryż200gramów
Sól½łyżeczki

1. Przygotowanie drobiowych parówek

parówki drobiowe 6 sztuk  oliwa ½ łyżki

Parówki delikatnie nacinamy i smażymy na patelni z odrobiną oliwy z oliwek.

Przygotowanie drobiowych parówek

2. 

piersi z kurczaka 500 g  przyprawa do grilla ½ łyżeczki  bazylia ½ łyżeczki

Mięso z kurczaka myjemy, kroimy na kostki, posypujemy przyprawą do grilla i bazylią. Mięso możemy sobie przyprawić również dzień przed gotowaniem.

3. 

Na przygotowane szpikulce nabijamy parówkę i 2 - 3 kostki mięsa z kurczaka. Wkładamy do dolnego pojemnika parowaru.

4. 

marchew 500 g  gruszka 2 sztuki

Marchewkę obieramy,przekrawamy wzdłuż. Z gruszek usuwamy nasionka i też kroimy wzdłuż. Warzywa i owoce wkładamy do drugiego pojemnika parowaru.

5. 

ryż 200 g  sól ½ łyżeczki

Ryż przemywamy, wsypujemy do pojemnika na gotowanie, zalewamy wodą, solimy i wkładamy do trzeciego pojemnika parowaru. Parzymy 30 minut.

6. 

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się