swiatwemnie.pl

Drobiowe szaszłyki z marchewką i gruszkami w parowarze

     

Smakowo ciekawe danie z drobiowych parówek i mięsa z kurczaka.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

Trudność

średnia

 

 

bazylia½łyżeczki
gruszka2sztuki
marchew500gramów
oliwa½łyżki
parówki drobiowe6sztuk
piersi z kurczaka500gramów
przyprawa do grilla½łyżeczki
ryż200gramów
sól½łyżeczki

1. Przygotowanie drobiowych parówek

parówki drobiowe 6 sztuk  oliwa ½ łyżki

Parówki delikatnie nacinamy i smażymy na patelni z odrobiną oliwy z oliwek.

Przygotowanie drobiowych parówek

2. 

piersi z kurczaka 500 gramów  przyprawa do grilla ½ łyżeczki  bazylia ½ łyżeczki

Mięso z kurczaka myjemy, kroimy na kostki, posypujemy przyprawą do grilla i bazylią. Mięso możemy sobie przyprawić również dzień przed gotowaniem.

3. 

Na przygotowane szpikulce nabijamy parówkę i 2 - 3 kostki mięsa z kurczaka. Wkładamy do dolnego pojemnika parowaru.

4. 

marchew 500 gramów  gruszka 2 sztuki

Marchewkę obieramy,przekrawamy wzdłuż. Z gruszek usuwamy nasionka i też kroimy wzdłuż. Warzywa i owoce wkładamy do drugiego pojemnika parowaru.

5. 

ryż 200 gramów  sól ½ łyżeczki

Ryż przemywamy, wsypujemy do pojemnika na gotowanie, zalewamy wodą, solimy i wkładamy do trzeciego pojemnika parowaru. Parzymy 30 minut.

6. 

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się