swiatwemnie.pl

Zupa warzywna z wykorzystaniem wywaru z parowaru

    

Doskonała warzywna zupa z wywaru, który wytworzy nam się w pojemniku parowaru.

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

 

 

1. 

bulion warzywny 500 mililitrów  woda ½ litra  mrożone warzywa (wiosenna mieszanka do zup) 200 gramów

Na zupę użyjemy wywar, który wytworzył się nam podczas parzenia mięsa albo warzyw w parowarze. Do garnka wkładamy warzywa, zalewamy wywarem i wodą. Nie doprawiamy, wywar podczas parzenia pobrał sobie wszystkie smaki z produktów, które parzyliśmy. Gotujemy 10 minut.

2. 

jajka kurze 1 sztuka  kasza manna 2 łyżki

Rozbijamy jajko do miski i powoli do niego dodajemy kaszę manną ciągle mieszając widelcem. Wytworzy nam się półpłynne ciasto, które po chwili odstania zgęstnieje. Do zupy przecieramy kluski, podgotowujemy przez 2 minuty.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się