swiatwemnie.pl

Indycze piersi na kukurydzy z frytkami i brokułem

     

Przepis na przygotowanie mięsa indyczego w garnku do gotowania na parze. Podajemy z frytkami pieczonymi w piekarniku.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

 

1. 

piersi z indyka 500 g  sól  przyprawa chili  sos sojowy  twardy ser 150 g  papryka kolorowa ½ sztuki  brokuły 500 g

Piersi indycze myjemy, kroimy na płaty, następnie wkładamy do miski. Solimy, doprawiamy mieloną przyprawą chilli, polewamy sosem sojowym i posypujemy startym serem, wszystko razem mieszamy. Paprykę myjemy, kroimy na paski. Brokuł myjemy i rozbieramy na różyczki.

2. 

mrożona kukurydza 250 g

Do pierwszego (dolnego) naczynia garnka na parę sypiemy kukurydzę, układamy indycze piersi, posypujemy pokrojoną zieloną papryką. Ustawiamy czas parzenia na 40 minut. Po 20 minutach dodajemy drugie naczynie garnka na parę, do którego wkładamy brokuł, kontynuujemy parzenie.

3. 

Na blachę kładziemy papier do pieczenia i wysypujemy mrożone frytki, które następnie w rozgrzanym piekarniku pieczemy na najwyższej temperaturze.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się