PRZEPISY

Makaron z pieczarkami i tyrolską szynką

Makaron z pieczarkami i tyrolską szynką

Przepis na przygotowanie makaronu w parowarze z krótkim podgotowaniem w wodzie.

przepis,fotoprzepis,makaron - Fusilli (spirale),pieczarki,szynka,Makarony,Przepisy do parowaru,Bezlaktozowe

Makarony

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

makaron - Fusilli (spirale)400gramów
pieczarki300gramów
szynka200gramów
sól-
woda-

 

Przepis

1. 

makaron - Fusilli (spirale) 400 gramów  pieczarki 300 gramów  sól  woda

W garnku z wrzącą wodą podgotowujemy makaron, około 5 minut. Potem go odcedzamy i wkładamy do dolnego pojemnika parowaru, parzymy 10 minut. Pieczarki oczyszczamy, kroimy na cienkie plasterki, które wkładamy do drugiego pojemnika parowaru. Po wymienionych dziesięciu minutach dodajemy je do makaronu i razem kolejne 10 minut parzymy. Pieczarki przez proces parzenia eliminują szkodliwe toksyny, jednocześnie zachowując korzystne dla organizmu witaminy i minerały.

2. 

szynka 200 gramów

Makaron mieszamy z pieczarkami i posypujemy pokrojoną tyrolską szynką.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie