PRZEPISY

Mięsno ziemniaczane knedle w parowarze

Mięsno ziemniaczane knedle w parowarze

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Smaczne domowe ziemniaczane kulki nadziewane mięsnym farszem.

przepis,fotoprzepis,ziemniaki,wieprzowe mięso mielone,Wieprzowina,Przepisy do parowaru,Bezlaktozowe

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

Trudność

niska

Składniki

Składniki

bazylia

1

2

łyżeczka

kcal

cebula

90

40

gramów

kcal

cebula

5

??

sztuk

kcal

jajka kurze

2

176

sztuki

kcal

mielona czerwona papryka

2

32

łyżeczki

kcal

mąka luksusowa pszenna T550

280

997

gramów

kcal

olej słonecznikowy

50

450

mililitrów

kcal

sos sojowy

2

14

łyżeczki

kcal

sól

0

??

kcal

sól

1

0

łyżeczka

kcal

wieprzowe mięso mielone

400

1040

gramów

kcal

ziemniaki

1000

920

gramów

kcal

 

Przepis

1. Przygotowanie ziemniaczanego ciasta

ziemniaki 1000 gramów  mąka luksusowa pszenna T550 280 gramów  jajka kurze 2 sztuki  sól

1.Ciasto ziemniaczane możemy sobie przygotować z gotowego produktu - ciasto ziemniaczane w proszku, do którego dodajemy wodę a po odstaniu go od razu wyrabiamy.
2. Przygotować je sobie możemy również klasycznie z ziemniaków gotowanych w skorupce. Ziemniaki po ugotowaniu i wystudzeniu obieramy, na drobno trzemy, dodajemy jajka, mąkę i sól. Wyrabiamy ciasto.

1.Ciasto ziemniaczane możemy sobie przygotować z...

2. Mięsny farsz

wieprzowe mięso mielone 400 gramów  cebula 90 gramów  mielona czerwona papryka 2 łyżeczki  sól 1 łyżeczka  sos sojowy 2 łyżeczki  bazylia 1 łyżeczka

Cebulę na drobno kroimy. Mięso mielone mieszamy z cebulą, sojowym sosem, solą, mieloną czerwoną papryką i bazylią. Dobrze mieszamy.

Cebulę na drobno kroimy. Mięso mielone mieszamy...

3. Faszerowanie knedli - kulek

Ziemniaczane ciasto rozwałkowujemy i kroimy na kostki około 8 x 8 cm. Do każdej wkładamy około 1 pełną łyżeczkę mięsnego farszu i formujemy kuleczki.

Ziemniaczane ciasto rozwałkowujemy i kroimy na...

4. Parzenie w parowarze

Pojemniki parowaru natłuszczamy na spodzie i po bokach masłem. Do każdego pojemnika wkładamy odpowiednią ilość knedli. Z ciasta, do którego nam brakło nadzienia formujemy mniejsze knedle, do których możemy dodać świeży, albo suszony szczypiorek. Parzymy 30 minut.

Pojemniki parowaru natłuszczamy na spodzie i po...

5. Smażenie cebulki

cebula 5 sztuk  olej słonecznikowy 50 mililitrów

Obieramy cebulę, kroimy i na oleju smażymy na brązowy kolor, ale tak by cebula nie była gorzka. Usmażoną cebulą posypujemy gotowe knedle, możemy je polać kwaśną śmietaną, posypaną świeżym szczypiorkiem.

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się