swiatwemnie.pl

Twarogowe owocowe knedle

    

Przepis na przygotowanie nadziewanych twarogowych knedli w garnku na parze.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

 

 

Delikatny chudy twaróg500gramów
bułka tarta250gramów
cukier puder200gramów
cukier waniliowy12gramów
jajka kurze1sztuka
kasza manna300gramów
masło50gramów
olej słonecznikowy-
różne owoce350gramów

1. 

Delikatny chudy twaróg 500 gramów  kasza manna 300 gramów  jajka kurze 1 sztuka  cukier waniliowy 12 gramów

Twaróg, kaszę manną, jajko i cukier waniliowy razem mieszamy. Wytworzone ciasto, które jest troszkę rzadkie odstawiamy na pół godziny.

2. 

różne owoce 350 gramów

Potem ciasto rozwałkowujemy na lekko posypanej mąką stolnicy, rozdzielamy na kostki. Na każdą kostkę dajemy troszkę owoców i formujemy kulki. Owocowe nadzienie tworzą różne gotowane, albo świeże owoce, według smaku.

3. 

olej słonecznikowy

Od razu gdy mamy przygotowane kulki, olejemy smarujemy spód i boki pojemników parowaru i wkładamy do nich knedle w pojedynczej warstwie.

4. 

Trzy piętra pełne twarogowych owocowych knedli parzymy 30 minut, dwa piętra 20 minut.

5. 

masło 50 gramów  bułka tarta 250 gramów  cukier puder 200 gramów

W międzyczasie na maśle smażymy bułkę tartą, ściągamy z ognia i dodajemy cukier, mieszamy. Przygotowaną mieszanką posypujemy ciepłe knedliki.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się