swiatwemnie.pl

Twarogowe owocowe knedle

Przepis na przygotowanie nadziewanych twarogowych knedli w garnku na parze.

 

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 30 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 
Bułka tarta250gramów
Cukier puder200gramów
Cukier waniliowy12gramów
Delikatny chudy twaróg500gramów
Jajka kurze1sztuka
Kasza manna300gramów
Masło50gramów
Olej słonecznikowyl
Różne owoce350gramów

1. 

Delikatny chudy twaróg 500 g  kasza manna 300 g  jajka kurze 1 sztuka  cukier waniliowy 12 g

Twaróg, kaszę manną, jajko i cukier waniliowy razem mieszamy. Wytworzone ciasto, które jest troszkę rzadkie odstawiamy na pół godziny.

2. 

różne owoce 350 g

Potem ciasto rozwałkowujemy na lekko posypanej mąką stolnicy, rozdzielamy na kostki. Na każdą kostkę dajemy troszkę owoców i formujemy kulki. Owocowe nadzienie tworzą różne gotowane, albo świeże owoce, według smaku.

3. 

olej słonecznikowy

Od razu gdy mamy przygotowane kulki, olejemy smarujemy spód i boki pojemników parowaru i wkładamy do nich knedle w pojedynczej warstwie.

4. 

Trzy piętra pełne twarogowych owocowych knedli parzymy 30 minut, dwa piętra 20 minut.

5. 

masło 50 g  bułka tarta 250 g  cukier puder 200 g

W międzyczasie na maśle smażymy bułkę tartą, ściągamy z ognia i dodajemy cukier, mieszamy. Przygotowaną mieszanką posypujemy ciepłe knedliki.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się