PRZEPISY

Wędzone mięso z puree z groszku w parowarze

Wędzone mięso z puree z groszku w parowarze

Prosto i lekko przygotowany smaczny obiad z ulubionym wędzonym mięsem.

przepis,fotoprzepis,groszek,wędzone mięso,czosnek,Wieprzowina,Przepisy do parowaru,Bezglutenowe

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

czosnek-
groszek1000gramów
mleko półtłuste 1,5%2decylitry
sól-
wędzone mięso400gramów

 

Przepis

1. Parzenie groszku i wędzonego mięsa

groszek 1000 gramów  wędzone mięso 400 gramów

Do dolnego pojemnika parowaru wsypujemy mrożony albo świeży groszek. Do górnego pojemnika wkładamy wędzone mięso. Czas parzenia nastawiamy na 40 minut. Wszystko razem parzymy 30 minut. Po upłynięciu czasu parzenia miskę z groszkiem wyciągamy a wędzone mięso parzymy dalej.

2. 

mleko półtłuste 1,5% 2 decylitry  sól  czosnek

Groszek wsypujemy do garnka, dodajemy mleko, według smaku sól i przeciśnięty czosnek. Wszystko razem miksujemy. Jak chcemy puree rzadsze możemy dodać według potrzeby wywar, który nam się wytworzył w parowarze.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie