swiatwemnie.pl

Wędzone mięso z puree z groszku w parowarze

     

Prosto i lekko przygotowany smaczny obiad z ulubionym wędzonym mięsem.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

 

Czosnekg
Groszek1000gramów
Mleko półtłuste 1,5%2decylitry
Sólg
Wędzone mięso400gramów

1. Parzenie groszku i wędzonego mięsa

groszek 1000 g  wędzone mięso 400 g

Do dolnego pojemnika parowaru wsypujemy mrożony albo świeży groszek. Do górnego pojemnika wkładamy wędzone mięso. Czas parzenia nastawiamy na 40 minut. Wszystko razem parzymy 30 minut. Po upłynięciu czasu parzenia miskę z groszkiem wyciągamy a wędzone mięso parzymy dalej.

Parzenie groszku i wędzonego mięsa

2. 

mleko półtłuste 1,5% 2 dl  sól  czosnek

Groszek wsypujemy do garnka, dodajemy mleko, według smaku sól i przeciśnięty czosnek. Wszystko razem miksujemy. Jak chcemy puree rzadsze możemy dodać według potrzeby wywar, który nam się wytworzył w parowarze.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się