swiatwemnie.pl

Wieprzowe kotlety ze śliwkowym dżemem

     

Przepis na przygotowanie wieprzowych kotletów w garnku na parę z sałatką jako dodatek.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 

1. 

schab wieprzowy 600 g  dżem śliwkowy 2 łyżki  sos sojowy 1 łyżka  sól  ziele angielskie ½ łyżeczki

Kotlety delikatnie solimy i z obydwóch stron smarujemy śliwkowym dżemem wymieszanym z sojowym sosem i zielem angielskim.

2. 

Kotlety kładziemy do dolnego pojemnika parowaru, parzymy 30 minut. Podczas parzenia kotletów przygotowujemy sobie dodatek.

3. 

sałata lodowa 1 sztuka  papryczka chili świeża 1 sztuka  czosnek 1 ząbek  olej z pestek dyni 1 łyżka  czarny pieprz mielony  ocet jabłkowy

Sałatę kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy na kółeczka pokrojoną papryczkę chili i na drobno nasiekany czosnek. W ten sposób przygotowaną sałatkę doprawiamy czarnym pieprzem, skrapiamy olejem z pestek dyni i polewamy jabłkowym octem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się