Ziemniaczane knedliczki z pasztetową
Ugotujcie sobie czesko-słowacką klasykę z półproduktów i odkryjcie smak dawnych czasów :)
przepis,fotoprzepis,cebula,pasztetowa,ciasto ziemniaczane w proszku - półprodukt,Wieprzowina,Przepisy do parowaru
Wieprzowina
Składniki
Składniki
cebula | 300 | gramów | |
ciasto ziemniaczane w proszku - półprodukt | - | ||
mąka chlebowa pszenna T750 | - | ||
olej słonecznikowy | 50 | mililitrów | |
pasztetowa | 600 | gramów |
Przepis
2. Ziemniaczane ciasto
ciasto ziemniaczane w proszku - półprodukt
Przygotowujemy sobie około 1 kg ziemniaczanego ciasta, według instrukcji na opakowaniu półproduktu.
3.
Ciasto na posypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy, równomiernie na nie rozkładamy pasztetową i kroimy ciasto na kwadraciki.
4.
Pasztetową zapakowujemy w ciasto i wytwarzamy większe knedliczki.
5.
Knedliczki wkładamy do naczyń na parzenie w parowarze, które natłuszczamy masłem. Parzymy około 30 -35 minut. Knedliczki możemy i klasycznie ugotować we wrzącej wodzie.
6. Cebula
cebula 300 gramów • olej słonecznikowy 50 mililitrów
Cebulę obieramy i kroimy na drobno. Na patelni rozgrzewamy olej i cebulę na złoty kolor smażymy. Posypujemy nią porcję knedliczków. Cebuli nie oszczędzamy, dodaje daniu ten prawdziwy smak.
Smacznego!