PRZEPISY

Ziemniaczane knedliczki z pasztetową

Ziemniaczane knedliczki z pasztetową

Ugotujcie sobie czesko-słowacką klasykę z półproduktów i odkryjcie smak dawnych czasów :)

przepis,fotoprzepis,cebula,pasztetowa,ciasto ziemniaczane w proszku - półprodukt,Wieprzowina,Przepisy do parowaru,Sezonowe przepisy

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cebula300gramów
ciasto ziemniaczane w proszku - półprodukt-
mąka chlebowa pszenna T750-
olej słonecznikowy50mililitrów
pasztetowa600gramów

 

Przepis

1. Pasztetowa

pasztetowa 600 gramów

Pasztetową obieramy i kroimy na kółeczka.

2. Ziemniaczane ciasto

ciasto ziemniaczane w proszku - półprodukt

Przygotowujemy sobie około 1 kg ziemniaczanego ciasta, według instrukcji na opakowaniu półproduktu.

3. 

mąka chlebowa pszenna T750

Ciasto na posypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy, równomiernie na nie rozkładamy pasztetową i kroimy ciasto na kwadraciki.

4. 

Pasztetową zapakowujemy w ciasto i wytwarzamy większe knedliczki.

5. 

Knedliczki wkładamy do naczyń na parzenie w parowarze, które natłuszczamy masłem. Parzymy około 30 -35 minut. Knedliczki możemy i klasycznie ugotować we wrzącej wodzie.

6. Cebula

cebula 300 gramów  olej słonecznikowy 50 mililitrów

Cebulę obieramy i kroimy na drobno. Na patelni rozgrzewamy olej i cebulę na złoty kolor smażymy. Posypujemy nią porcję knedliczków. Cebuli nie oszczędzamy, dodaje daniu ten prawdziwy smak.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie