swiatwemnie.pl

Dania główne > Dania wegetariańskie

Dania wegetariańskie

 
Makaron z duszonymi warzywami

Prosty i szybki obiad.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Smażony korzeń lotosu

Rozkoszujcie się tym prostym i pożywnym egzotycznym posiłkiem przygotowanym zgodnie z tym przepisem w domu. Przekonacie się, że lotos jest nie tylko piękny na powierzchni, ale może również zainteresować swoją zwykłą niewidoczną częścią.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Kotleciki z czerwonej kapusty

Wspaniałe kapuściane kotleciki inspirowane indyjską kuchnią. Podajemy z warzywami na gęsto, ryżem lub chlebem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Boczniak w sosie z kurkumy

Niezwykle smaczny duszony boczniak w delikatnym kremowym sosie z kurkumą. Podajemy z makaronem, kluseczkami, albo z ryżem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Gulasz z boczniaków

Zdrowy obiad z boczniaków ostrygowatych. Podajemy z makaronem albo z kluskami - haluszkami.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

Knedel z jajkiem i pieczarkami

Klasyczne kawałki knedli z grzybami? Oczywiście, że pychotka! Spróbujcie do niej dodać kiszoną kapustę ... mniam!

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

średnia

Fasolowo ziemniaczane placki z bazylią

Ulubione ziemniaczane placki, wzbogacone fasolą i bazylią. Z pewnością będą wam smakować!

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Kernotto z bryndzą i niedźwiedzim czosnkiem

Bezmięsny obiad z orkiszowych krup, pora, bryndzy i niedźwiedziego czosnku.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Tofu w potrójnej panierce

I w taki to europejski sposób możemy podejść i przygotować ten typowy azjatycki pokarm. Podajemy na przykład z ziemniaczanym puree i sosem tatarskim.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

średnia

Ciasto z porem i dynią

Ciekawy smak pora z dynią jest doskonałym wegetariańskim przysmakiem. Świetnie smakuje też na zimno.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Gemerskie (słowackie) pierogi

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Mieszanka grzybowa z brandy

Co zrobić z suszonymi grzybami, których nam zostało dużo z tamtego roku.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Pieczony kalafior

Panierowany kalafior pieczony w piekarniku.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 15 min.

Trudność

średnia

Cukinia na czosnku i cebuli

Prosta bezmięsna kolacja z lubianej cukinii. Podajemy z ziemniaczanym puree lub tylko z chlebem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

ActiFry tofu placki z marchewką

Doskonałe placki upieczone bez zbytecznego tłuszczu w frytkownicy ActiFry 2w1. Podajemy z pieczonymi ziemniakami również przygotowanymi w tej frytkownicy.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Bataty z ciecierzycą i jogurtowo-ogórkowym dressingiem

Znakomity i syty bezmięsny obiad albo kolacja.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Placek ziemniaczany na blasze

Ulubione placki ziemniaczane łatwe w upieczeniu na blasze w jednym kawałku.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Tofu z fasolą

Przepis na tofu z fasolą w pomidorowym sosie z indyjskimi przyprawami. Podajemy z ryżem, świeżymi warzywami albo jako samodzielne danie.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Smażone pieczarki w cieście

Smaczne targane pieczarkowe kapelusiki podajemy z gotowanymi ziemniakami i sosem tatarskim.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Pikantne dyniowo-marchewkowe placki

Prosty przepis na przygotowanie smacznych placuszków z sezonowej dyni.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się