swiatwemnie.pl

Dania główne > Dania wegetariańskie

Dania wegetariańskie

 
Tofu w soczewicowym sosie

Przepis na konserwowaną soczewicę i tofu w gęstym słodko-kwaśnym sosie z pomidorami. Proste danie, które bardzo smakuje również dzieciom. Nadaje się do prawie każdego dodatku.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Kalafiorowe ziemniaczane placki

Delikatne i smaczne placki z ziemniaków i kalafiora. Doprawione czosnkiem i majerankiem, będą delektować się nimi smakosze i w każdej porze roku smakują tak samo dobrze.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Legumina brokułowa

Łagodny smakołyk nie tylko dla wegetarian.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Smażona cukinia w jogurtowym cieście

Smażony przysmak z cukinii jest wspaniałym wegetariańskim daniem ale i dobrym dla nie wegetarian.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Marchwiowo - ziemniaczane sabji w pomidorowym sosie

Przepis na przygotowanie sabji, indyjskiej mieszanki duszonych warzyw, ziemniaków i przypraw, na cebulowo-pomidorowym zakładzie. Możemy podawać z ryżem, jako główne danie dnia.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

średnia

Pieczona kapusta

Smaczny wegetariański obiad albo kolacja. Podajemy z jednym z ziemniaczanych dodatków.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

Tłuczone ziemniaki

Tradycyjne "nadmuchane" ziemniaczane puree. Podajemy jako samodzielne danie ze smażoną cebulką, albo jako dodatek.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Kućmok - placek ziemniaczany

Ulubiony wielki ziemniaczany placek pieczony w piekarniku.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

średnia

Leczo Hokkaido

Smaczne kolorowe leczo. Leczo możemy konsumować przygotowane z jajkami, albo jako duszony warzywny dodatek.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Cukinia na czosnku i cebuli

Prosta bezmięsna kolacja z lubianej cukinii. Podajemy z ziemniaczanym puree lub tylko z chlebem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Faszerowane pieczarki w szlafroku

Jeden z wielu przepisów na danie ze smacznych pieczarek. Podajemy z ziemniakami cebulowymi lub ze sałatką warzywną.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Warzywne curry

Smaczny, zdrowy i bardzo dobry warzywny gulasz z indyjskiej kuchni. Podajemy z ryżem. Rodzaje warzyw w warzywnym curry możemy zamieniać. Zamiast cukinii użyć na przykład bakłażana lub dynię ...

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

wysoka

Smażona kania z czosnkiem

Proste przygotowanie ulubionego grzyba. Podajemy ze świeżym chlebem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

5 min.

Trudność

niska

Cukinia z jajkiem

Smaczna jajecznica z cukinią doskonale nadająca się na lekką letnią kolację.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Pikantna zapiekana dynia

Delikatnie pikantna, lekko słodkawa, smacznie słona... niech was ta kombinacja smaków nie zniechęca, jest warta spróbowania. Podajemy ciepłe jako dodatek albo samodzielne danie.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Naleśniki z bryndzą

Delikatnie wyrośnięte naleśniki, nadziewane słonym nadzieniem.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

Ziemniaki z cukinią i niedźwiedzim czosnkiem

Doskonały dodatek czy główne danie? To od was zależy co wybierzecie!

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Bakłażanowe placki

Syte, proste placki z bakłażana.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

Kawalerskie placki ziemniaczane

Doskonałe chrupiące placki.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 15 min.

Trudność

niska

Ziemniaczane langosze

Węgierskie langosze z drożdżowego ciasta z tartymi gotowanymi ziemniakami. Langosze są miękkie, delikatne i puszyste. Podajemy według smaku, tradycyjnie z kwaśną śmietaną i tarty serem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się