Kotleciki z czerwonej kapusty
Wspaniałe kapuściane kotleciki inspirowane indyjską kuchnią. Podajemy z warzywami na gęsto, ryżem lub chlebem.
przepis,fotoprzepis,czerwona kapusta,Dania wegetariańskie,Bezlaktozowe,Wegańskie przepisy,Wegetariańskie przepisy,Sezonowe przepisy
Dania wegetariańskie
Kategorie
Dania wegetariańskie Bezlaktozowe Wegańskie przepisy Wegetariańskie przepisy Sezonowe przepisy Sezon - Kapusta głowiasta (biała, czerwona)
Składniki
Składniki
czerwona kapusta | 800 | gramów | |
kminek mielony | ½ | łyżeczki | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 150 | gramów | |
olej rzepakowy | - |
Przepis
1.
czerwona kapusta 800 gramów
Kapustę myjemy i na drobno trzemy. Posypujmy solą i odstawiamy na 30 minut.

2.
Kapustę dobrze wyciskamy a wodę odcedzamy.

3.
mąka chlebowa pszenna T750 150 gramów • kminek mielony ½ łyżeczki
Do kapusty wsypujemy mąkę i dodajemy kminek. Dobrze mieszamy.

4.
Z masy wytwarzamy mniejsze kuleczki.


6.
Usmażone kotleciki wyciągamy z oleju i kładziemy je na papierowy kuchenny ręczniczek.

Smacznego!