swiatwemnie.pl

Kotleciki z czerwonej kapusty

    

Wspaniałe kapuściane kotleciki inspirowane indyjską kuchnią. Podajemy z warzywami na gęsto, ryżem lub chlebem.

Pichcił

Ilość porcji

30

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

 

1. 

czerwona kapusta 800 gramów

Kapustę myjemy i na drobno trzemy. Posypujmy solą i odstawiamy na 30 minut.

2. 

Kapustę dobrze wyciskamy a wodę odcedzamy.

3. 

mąka chlebowa pszenna T750 150 gramów  kminek mielony ½ łyżeczki

Do kapusty wsypujemy mąkę i dodajemy kminek. Dobrze mieszamy.

4. 

Z masy wytwarzamy mniejsze kuleczki.

5. 

olej rzepakowy

Kuleczki smażymy, często przewracając, na gorącym oleju 6-8 minut.

6. 

Usmażone kotleciki wyciągamy z oleju i kładziemy je na papierowy kuchenny ręczniczek.

Smacznego!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się