Kluseczki z kiszoną kapustą

Prosty przepis na ulubione kluseczki z kiszoną kapustą. Kluseczki haluszki przygotujecie według przepisu z kroku czwartego. Dla jeszcze łatwiejszego przygotowania można użyć mrożonego produktu, który obecnie wielu producentów oferuje w dobrej jakości.
przepis,fotoprzepis,kiszona kapusta,Kluski haluszki,Dania wegetariańskie
Dania wegetariańskie
Kategorie
Dania wegetariańskie ›Składniki
Składniki
Kluski haluszki przepis | 0 ?? | kcal | |
cebula | 150 66 | gramów kcal | |
cukier kryształ | 1 61 | łyżka kcal | |
kiszona kapusta | 500 100 | gramów kcal | |
olej słonecznikowy | 2 270 | łyżki kcal | |
woda | 0 ?? | kcal |
Przepis

2.
cebula 150 gramów • olej słonecznikowy 2 łyżki
Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.

3.
cukier kryształ 1 łyżka • woda
Dodajemy cukier, troszkę wody, mieszamy i dusimy około 15 minut do miękkości.

4.
Kluseczki gotujemy w słonej wodzie. Jeśli używamy produktu mrożonego, postępujemy zgodnie z zaleceniami producenta.

5.
Kluseczki odcedzamy, do 500 gramów...

6.
...dodajemy kapustę i mieszamy. Podajemy z podsmażonym boczkiem.

Smacznego!