PRZEPISY

Kluseczki z kiszoną kapustą

Kluseczki z kiszoną kapustą

Prosty przepis na ulubione kluseczki z kiszoną kapustą. Kluseczki haluszki przygotujecie według przepisu z kroku czwartego. Dla jeszcze łatwiejszego przygotowania można użyć mrożonego produktu, który obecnie wielu producentów oferuje w dobrej jakości.

przepis,fotoprzepis,kiszona kapusta,Kluski haluszki,Dania wegetariańskie

Dania wegetariańskie

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

Kluski haluszki przepis-
cebula150gramów
cukier kryształ1łyżka
kiszona kapusta500gramów
olej słonecznikowy2łyżki
woda-

 

Przepis

1. 

kiszona kapusta 500 gramów

Kapustę odcedzamy i przepłukujemy na sitku.

2. 

cebula 150 gramów  olej słonecznikowy 2 łyżki

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.

3. 

cukier kryształ 1 łyżka  woda

Dodajemy cukier, troszkę wody, mieszamy i dusimy około 15 minut do miękkości.

4. 

Kluski haluszki przepis

Kluseczki gotujemy w słonej wodzie. Jeśli używamy produktu mrożonego, postępujemy zgodnie z zaleceniami producenta.

5. 

Kluseczki odcedzamy, do 500 gramów...

6. 

...dodajemy kapustę i mieszamy. Podajemy z podsmażonym boczkiem.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie