PRZEPISY

Makaron z duszonymi warzywami

Makaron z duszonymi warzywami

Prosty i szybki obiad.

przepis,fotoprzepis,makaron - Fusilli (spirale),Makarony,Dania wegetariańskie

Makarony

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cebula200gramów
cukinia500gramów
groszek mrożony150gramów
makaron - Fusilli (spirale)250gramów
marchew200gramów
mrożona kukurydza150gramów
ser Parmezan-
sól-
sól1łyżeczka
woda-
woda3łyżki

 

Przepis

1. 

marchew 200 gramów  cebula 200 gramów

Cebulę obieramy, marchewkę obieramy i myjemy. Na grubo trzemy. Smażymy na oleju w woku.

2. 

groszek mrożony 150 gramów  mrożona kukurydza 150 gramów

Odważamy sobie mrożone warzywa...

3. 

...i dodajemy je do marchewki.

4. 

cukinia 500 gramów

Cukinię myjemy, kroimy w małą kosteczkę...

5. 

sól 1 łyżeczka  woda 3 łyżki

...i dodajemy do warzyw. Solimy, podlewamy wodą i dusimy 10 minut pod pokrywką.

6. 

makaron - Fusilli (spirale) 250 gramów  woda  sól

Makaron gotujemy w słonej wodzie i odcedzamy.

7. 

ser Parmezan

Makaron mieszamy z warzywami i przy podawaniu możemy posypać startym serem.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie