Knedel z jajkiem i pieczarkami
Klasyczne kawałki knedli z grzybami? Oczywiście, że pychotka! Spróbujcie do niej dodać kiszoną kapustę ... mniam!
przepis,fotoprzepis,pieczarki,knedel,jajka kurze,Dania wegetariańskie
Dania wegetariańskie
Kategorie
Dania wegetariańskie
Składniki
Składniki
cebula | 200 | gramów | |
czarny pieprz mielony | ½ | łyżeczki | |
jajka kurze | 6 | sztuk | |
knedel | 250 | gramów | |
olej słonecznikowy | 4 | łyżki | |
pieczarki | 200 | gramów | |
sól | ¾ | łyżeczki |
Przepis
1.
cebula 200 gramów • pieczarki 200 gramów • knedel 250 gramów
Cebulę obieramy i na drobno kroimy. Oczyszczamy pieczarki i kroimy na cienkie plasterki. Knedel kroimy na mniejsze kawałki.
3.
czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • sól ½ łyżeczki
Wsypujemy pieprz, sól, mieszamy i 10 minut dusimy pod pokrywką.
4.
Dodajemy knedel, mieszamy i chwilkę smażymy.
6.
...wylewamy na knedel i mieszamy do ścięcia jajek.
Smacznego!