swiatwemnie.pl

Knedel z jajkiem i pieczarkami

    

Klasyczne kawałki knedli z grzybami? Oczywiście, że pychotka! Spróbujcie do niej dodać kiszoną kapustę ... mniam!

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

cebula200gramów
czarny pieprz mielony½łyżeczki
jajka kurze6sztuk
knedel250gramów
olej słonecznikowy4łyżki
pieczarki200gramów
sól¾łyżeczki

1. 

cebula 200 gramów  pieczarki 200 gramów  knedel 250 gramów

Cebulę obieramy i na drobno kroimy. Oczyszczamy pieczarki i kroimy na cienkie plasterki. Knedel kroimy na mniejsze kawałki.

2. 

olej słonecznikowy 4 łyżki

Na oleju smażymy cebulę i dodajemy pieczarki.

3. 

czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  sól ½ łyżeczki

Wsypujemy pieprz, sól, mieszamy i 10 minut dusimy pod pokrywką.

4. 

Dodajemy knedel, mieszamy i chwilkę smażymy.

5. 

jajka kurze 6 sztuk  sól ¼ łyżeczki

Jajka mieszamy z solą,...

6. 

...wylewamy na knedel i mieszamy do ścięcia jajek.

Smacznego!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się