Fasolowo ziemniaczane placki z bazylią
Ulubione ziemniaczane placki, wzbogacone fasolą i bazylią. Z pewnością będą wam smakować!
przepis,fotoprzepis,ziemniaki,czerwona fasola w puszce,bazylia,Dania wegetariańskie,Bezlaktozowe
Dania wegetariańskie
Składniki
Składniki
bazylia | - | ||
cebula | 140 | gramów | |
czarny pieprz mielony | ½ | łyżeczki | |
czerwona fasola w puszce | 500 | gramów | |
czosnek | 4 | ząbki | |
jajka kurze | 3 | sztuki | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 2 | łyżki | |
olej do smażenia | - | ||
sól | 2 | łyżeczki | |
ziemniaki | 800 | gramów |
Przepis
3.
Fasolę mieszamy z ziemniakami,...
4.
sól 2 łyżeczki • czosnek 4 ząbki • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • jajka kurze 3 sztuki • mąka chlebowa pszenna T750 2 łyżki
... dodajemy sól, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz, jajka i troszkę mąki.
6.
...siekamy i dodajemy do ciasta.
7.
Z ciasta robimy kopki i kładziemy je na gorący olej, wytwarzamy placki i z obydwóch stron smażymy.
8.
Gotowe placki wyciągamy na kuchenny papierowy ręczniczek, abyśmy usunęli zbyteczny tłuszcz.
Smacznego!