swiatwemnie.pl

Wiosenne czewapcziczi z niedźwiedzim czosnkiem

     

Ulubiona wieprzowinka z odrobiną wiosny. Podajemy z zieloną cebulką i klasycznie z gotowanymi ziemniakami i musztardą.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

niska

 

 

1. 

wieprzowe mięso mielone 350 g  jajka kurze 1 sztuka  sól ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki

Mielone mięso mieszamy z jajkiem, solą i pieprzem.

2. 

zielona cebulka 20 g  czosnek niedźwiedzi 30 g

Cebulkę oczyszczamy, myjemy. Myjemy listki niedźwiedziego czosnku. Obydwa składniki siekamy ...

3. 

mąka chlebowa pszenna T750 50 g

... i razem z mąką dodajemy do mięsa.

4. 

mąka chlebowa pszenna T750

Wytwarzamy wałeczki i panierujemy w mące.

5. 

olej rzepakowy

Smażymy na gorącym oleju pod pokrywką przez 8 minut, odkrywamy, obracamy i 6-8 minut smażymy z drugiej strony.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się