PRZEPISY

Wiosenne czewapcziczi z niedźwiedzim czosnkiem

Wiosenne czewapcziczi z niedźwiedzim czosnkiem

Ulubiona wieprzowinka z odrobiną wiosny. Podajemy z zieloną cebulką i klasycznie z gotowanymi ziemniakami i musztardą.

przepis,fotoprzepis,wieprzowe mięso mielone,czosnek niedźwiedzi,Wieprzowina,,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

czarny pieprz mielony¼łyżeczki
czosnek niedźwiedzi30gramów
jajka kurze1sztuka
mąka chlebowa pszenna T75050gramów
mąka chlebowa pszenna T750-
olej rzepakowy-
sól½łyżeczki
wieprzowe mięso mielone350gramów
zielona cebulka20gramów

 

Przepis

1. 

wieprzowe mięso mielone 350 gramów  jajka kurze 1 sztuka  sól ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki

Mielone mięso mieszamy z jajkiem, solą i pieprzem.

2. 

zielona cebulka 20 gramów  czosnek niedźwiedzi 30 gramów

Cebulkę oczyszczamy, myjemy. Myjemy listki niedźwiedziego czosnku. Obydwa składniki siekamy ...

3. 

mąka chlebowa pszenna T750 50 gramów

... i razem z mąką dodajemy do mięsa.

4. 

mąka chlebowa pszenna T750

Wytwarzamy wałeczki i panierujemy w mące.

5. 

olej rzepakowy

Smażymy na gorącym oleju pod pokrywką przez 8 minut, odkrywamy, obracamy i 6-8 minut smażymy z drugiej strony.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się