Wiosenne czewapcziczi z niedźwiedzim czosnkiem

Ulubiona wieprzowinka z odrobiną wiosny. Podajemy z zieloną cebulką i klasycznie z gotowanymi ziemniakami i musztardą.
przepis,fotoprzepis,wieprzowe mięso mielone,czosnek niedźwiedzi,Wieprzowina,,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy
Wieprzowina
Składniki
Składniki
czarny pieprz mielony | ¼ 5 | łyżeczki kcal | |
czosnek niedźwiedzi | 30 6 | gramów kcal | |
jajka kurze | 1 88 | sztuka kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 50 174 | gramów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 0 ?? | kcal | |
olej rzepakowy | 0 ?? | kcal | |
sól | ½ 0 | łyżeczki kcal | |
wieprzowe mięso mielone | 350 910 | gramów kcal | |
zielona cebulka | 20 7 | gramów kcal |
Przepis
1.
wieprzowe mięso mielone 350 gramów • jajka kurze 1 sztuka • sól ½ łyżeczki • czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki
Mielone mięso mieszamy z jajkiem, solą i pieprzem.

2.
zielona cebulka 20 gramów • czosnek niedźwiedzi 30 gramów
Cebulkę oczyszczamy, myjemy. Myjemy listki niedźwiedziego czosnku. Obydwa składniki siekamy ...



5.
Smażymy na gorącym oleju pod pokrywką przez 8 minut, odkrywamy, obracamy i 6-8 minut smażymy z drugiej strony.

Smacznego!