Wiosenne czewapcziczi z niedźwiedzim czosnkiem
Ulubiona wieprzowinka z odrobiną wiosny. Podajemy z zieloną cebulką i klasycznie z gotowanymi ziemniakami i musztardą.
przepis,fotoprzepis,wieprzowe mięso mielone,czosnek niedźwiedzi,Wieprzowina,,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy
Wieprzowina
Składniki
Składniki
czarny pieprz mielony | ¼ | łyżeczki | |
czosnek niedźwiedzi | 30 | gramów | |
jajka kurze | 1 | sztuka | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 50 | gramów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | - | ||
olej rzepakowy | - | ||
sól | ½ | łyżeczki | |
wieprzowe mięso mielone | 350 | gramów | |
zielona cebulka | 20 | gramów |
Przepis
1.
wieprzowe mięso mielone 350 gramów • jajka kurze 1 sztuka • sól ½ łyżeczki • czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki
Mielone mięso mieszamy z jajkiem, solą i pieprzem.

2.
zielona cebulka 20 gramów • czosnek niedźwiedzi 30 gramów
Cebulkę oczyszczamy, myjemy. Myjemy listki niedźwiedziego czosnku. Obydwa składniki siekamy ...



5.
Smażymy na gorącym oleju pod pokrywką przez 8 minut, odkrywamy, obracamy i 6-8 minut smażymy z drugiej strony.

Smacznego!