PRZEPISY

Rydzowa zupa

Rydzowa zupa

Gęsta zupa z ulubionych jesiennych grzybów z ziemniakami i warzywami. Ta grzybowa zupa was nie tylko nasyci ale i rozgrzeje!

przepis,fotoprzepis,Mleczaj rydz,Zupy grzybowe,Zupy,Bezlaktozowe,Wegańskie przepisy,Wegetariańskie przepisy

Zupy grzybowe

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

Mleczaj rydz800gramów
cebula150gramów
czarny pieprz mielony½łyżeczki
czosnek3ząbki
kminek½łyżeczki
marchew100gramów
mielona czerwona papryka2łyżeczki
mąka chlebowa pszenna T7501łyżka
nać pietruszki0
olej słonecznikowy6łyżek
seler100gramów
sól1.5łyżeczki
woda1.2litra
woda200mililitrów
ziemniaki200gramów

 

Przepis

1. 

Mleczaj rydz 800 gramów

Grzyby myjemy i kroimy.

2. 

marchew 100 gramów  seler 100 gramów

Warzywa obieramy, myjemy i na grubo trzemy.

3. 

ziemniaki 200 gramów

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy.

4. 

cebula 150 gramów  olej słonecznikowy 3 łyżki

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.

5. 

sól 1.5 łyżeczki  kminek ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki

Do cebuli dodajemy warzywa, sól i przyprawy. Mieszamy i krótko gotujemy.

6. 

woda 1.2 litra

Wlewamy wodę...

7. 

...i dodajemy ziemniaki. Gotujemy 25 minut.

8. 

olej słonecznikowy 3 łyżki  mąka chlebowa pszenna T750 1 łyżka  mielona czerwona papryka 2 łyżeczki  woda 200 mililitrów

Na oleju prażymy mąkę, dodajemy paprykę i zalewamy wodą. Gotujemy zasmażkę.

9. 

Zasmażkę dodajemy do zupy i zagotowujemy.

10. 

czosnek 3 ząbki

Na koniec do zupy dodajemy obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku...

11. 

nać pietruszki

...i nasiekaną natkę pietruszki.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie