Rydzowa zupa
Gęsta zupa z ulubionych jesiennych grzybów z ziemniakami i warzywami. Ta grzybowa zupa was nie tylko nasyci ale i rozgrzeje!
przepis,fotoprzepis,Mleczaj rydz,Zupy grzybowe,Zupy,Bezlaktozowe,Wegańskie przepisy,Wegetariańskie przepisy
Zupy grzybowe
Składniki
Składniki
Mleczaj rydz | 800 | gramów | |
cebula | 150 | gramów | |
czarny pieprz mielony | ½ | łyżeczki | |
czosnek | 3 | ząbki | |
kminek | ½ | łyżeczki | |
marchew | 100 | gramów | |
mielona czerwona papryka | 2 | łyżeczki | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 1 | łyżka | |
nać pietruszki | 0 | ||
olej słonecznikowy | 6 | łyżek | |
seler | 100 | gramów | |
sól | 1.5 | łyżeczki | |
woda | 1.2 | litra | |
woda | 200 | mililitrów | |
ziemniaki | 200 | gramów |
Przepis


4.
cebula 150 gramów • olej słonecznikowy 3 łyżki
Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.

5.
sól 1.5 łyżeczki • kminek ½ łyżeczki • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki
Do cebuli dodajemy warzywa, sól i przyprawy. Mieszamy i krótko gotujemy.


7.
...i dodajemy ziemniaki. Gotujemy 25 minut.

8.
olej słonecznikowy 3 łyżki • mąka chlebowa pszenna T750 1 łyżka • mielona czerwona papryka 2 łyżeczki • woda 200 mililitrów
Na oleju prażymy mąkę, dodajemy paprykę i zalewamy wodą. Gotujemy zasmażkę.

9.
Zasmażkę dodajemy do zupy i zagotowujemy.



Smacznego!