swiatwemnie.pl

Roladki z kurczaka z szwarcwaldzką szynką

     

Szybki przepis na smaczną kolację albo obiad z mięsa drobiowego i słonej szwarcwaldzkiej szynki.

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

 

Mielona czerwona papryka1łyżeczka
Oliwa1łyżka
Piersi z kurczaka500gramów
Szynka schwarcwaldzka200gramów
Sólg

1. 

piersi z kurczaka 500 g  mielona czerwona papryka 1 łyżeczka  sól

Piersi z kurczaka kroimy na cienkie kotlety (żeby dały się lekko zawinąć). Posypujemy mieloną czerwoną papryką, delikatnie solimy.

2. 

szynka schwarcwaldzka 200 g

Pod i nad każdy kotlecik kładziemy plasterek szwarcwaldzkiej szynki.

3. 

oliwa 1 łyżka

Mięsko zawijamy, każdą rolkę przebijamy wykałaczką, żeby się nam nie otworzyły. Wkładamy do naczynia żaroodpornego natłuszczonego olejem. Pieczemy przykryte folią aluminiową 30 minut na 200 °C.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się