swiatwemnie.pl

Makaron z tuńczykiem

Makaron z tuńczykiem

    

Przygotujcie sobie pyszny makaron z tuńczykiem konserwowym, świeżą cytryną i kaparami w domowym zaciszu niczym profesjonalny kucharz gdzieś w sercu Włoch. Wysokiej jakości surowce pomogą osiągnąć doskonały wynik.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 

1. 

makaron - Fusilli (spirale) 240 gramów

W słonej wodzie gotujemy makaron według zaleceń producenta.

2. 

oliwa 3 łyżki  tuńczyk w kawałkach w sosie własnym 100 gramów

Na małym ogniu zaczynamy szklić tuńczyka z puszki na oliwie z oliwek. Staramy się łychą rozdzielić mięso na mniejsze kawałki.

3. 

skórka z cytryny 1 łyżeczka  sok z cytryny 3 łyżki  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  kapary 2 łyżeczki

Mieszankę doprawiamy pieprzem, skórką z cytryny, sokiem i dodajemy kapary.

4. 

Dodajemy odrobinę wody z garnka w którym gotował się makaron i dobrze mieszamy.

5. 

Do tuńczykowej mieszanki delikatnie ale dokładnie dodajemy i mieszamy prawie ugotowany makaron i chwilkę razem dogotowujemy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się