Makaron z tuńczykiem

Przygotujcie sobie pyszny makaron z tuńczykiem konserwowym, świeżą cytryną i kaparami w domowym zaciszu niczym profesjonalny kucharz gdzieś w sercu Włoch. Wysokiej jakości surowce pomogą osiągnąć doskonały wynik.
przepis,fotoprzepis,makaron - Fusilli (spirale),tuńczyk w kawałkach w sosie własnym,Makarony,Bezlaktozowe,Kuchnia włoska
Makarony
Kuchnia włoska
Pichcił
Ilość porcji
4
Masa porcji
112 g
Energia porcji
355 kcal
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
niska
Składniki
Składniki
czarny pieprz mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
kapary | 2 30 | łyżeczki kcal | |
makaron - Fusilli (spirale) | 240 872 | gramów kcal | |
oliwa | 3 396 | łyżki kcal | |
skórka z cytryny | 1 4 | łyżeczka kcal | |
sok z cytryny | 3 10 | łyżki kcal | |
tuńczyk w kawałkach w sosie własnym | 100 100 | gramów kcal |
Przepis
1.
makaron - Fusilli (spirale) 240 gramów
W słonej wodzie gotujemy makaron według zaleceń producenta.

2.
oliwa 3 łyżki • tuńczyk w kawałkach w sosie własnym 100 gramów
Na małym ogniu zaczynamy szklić tuńczyka z puszki na oliwie z oliwek. Staramy się łychą rozdzielić mięso na mniejsze kawałki.

3.
skórka z cytryny 1 łyżeczka • sok z cytryny 3 łyżki • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • kapary 2 łyżeczki
Mieszankę doprawiamy pieprzem, skórką z cytryny, sokiem i dodajemy kapary.

4.
Dodajemy odrobinę wody z garnka w którym gotował się makaron i dobrze mieszamy.

5.
Do tuńczykowej mieszanki delikatnie ale dokładnie dodajemy i mieszamy prawie ugotowany makaron i chwilkę razem dogotowujemy.

Smacznego!