Słone krakersy z niedźwiedzim czosnkiem

Chrupiące pikantne krakersy do kieliszka schłodzonego winka.
przepis,fotoprzepis,czosnek niedźwiedzi,Słone przekąski,Bezlaktozowe
Słone przekąski
Pichcił
Ilość porcji
35
Masa porcji
16 g
Energia porcji
51 kcal
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
średnia
Składniki
Składniki
czosnek niedźwiedzi | 100 19 | gramów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 250 868 | gramów kcal | |
oliwa | 100 879 | mililitrów kcal | |
proszek do pieczenia | 1 4 | łyżeczka kcal | |
sól | ½ 0 | łyżeczki kcal | |
woda | 100 0 | mililitrów kcal |
Przepis
1.
czosnek niedźwiedzi 100 gramów • oliwa 100 mililitrów • woda 100 mililitrów
W ciepłej wodzie wymieszanej z olejem blenderem miksujemy czosnek.

2.
mąka chlebowa pszenna T750 250 gramów • proszek do pieczenia 1 łyżeczka • sól ½ łyżeczki
W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i solą.

3.
Czosnkowe pesto dodajemy do mąki i wyrabiamy ciasto.

4.
Ciasto rozwałkowujemy na płat o grubości 5 mm. Kroimy na małe prostokąciki. Krakersy układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

5.
Pieczemy 15 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!