swiatwemnie.pl

Słone krakersy z niedźwiedzim czosnkiem

Słone krakersy z niedźwiedzim czosnkiem

    

Chrupiące pikantne krakersy do kieliszka schłodzonego winka.

Pichcił

Ilość porcji

35

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

 

 

 
 
czosnek niedźwiedzi100gramów
mąka chlebowa pszenna T750250gramów
oliwa100mililitrów
proszek do pieczenia1łyżeczka
sól½łyżeczki
woda100mililitrów

1. 

czosnek niedźwiedzi 100 gramów  oliwa 100 mililitrów  woda 100 mililitrów

W ciepłej wodzie wymieszanej z olejem blenderem miksujemy czosnek.

2. 

mąka chlebowa pszenna T750 250 gramów  proszek do pieczenia 1 łyżeczka  sól ½ łyżeczki

W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i solą.

3. 

Czosnkowe pesto dodajemy do mąki i wyrabiamy ciasto.

4. 

Ciasto rozwałkowujemy na płat o grubości 5 mm. Kroimy na małe prostokąciki. Krakersy układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

5. 

Pieczemy 15 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się