PRZEPISY

Słone krakersy z niedźwiedzim czosnkiem

Słone krakersy z niedźwiedzim czosnkiem

Chrupiące pikantne krakersy do kieliszka schłodzonego winka.

przepis,fotoprzepis,czosnek niedźwiedzi,Słone przekąski,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy

Słone przekąski

Pichcił

Ilość porcji

35

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

czosnek niedźwiedzi100gramów
mąka chlebowa pszenna T750250gramów
oliwa100mililitrów
proszek do pieczenia1łyżeczka
sól½łyżeczki
woda100mililitrów

 

Przepis

1. 

czosnek niedźwiedzi 100 gramów  oliwa 100 mililitrów  woda 100 mililitrów

W ciepłej wodzie wymieszanej z olejem blenderem miksujemy czosnek.

2. 

mąka chlebowa pszenna T750 250 gramów  proszek do pieczenia 1 łyżeczka  sól ½ łyżeczki

W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i solą.

3. 

Czosnkowe pesto dodajemy do mąki i wyrabiamy ciasto.

4. 

Ciasto rozwałkowujemy na płat o grubości 5 mm. Kroimy na małe prostokąciki. Krakersy układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

5. 

Pieczemy 15 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie