Słone krakersy z niedźwiedzim czosnkiem
Chrupiące pikantne krakersy do kieliszka schłodzonego winka.
przepis,fotoprzepis,czosnek niedźwiedzi,Słone przekąski,Bezlaktozowe
Słone przekąski
Składniki
Składniki
czosnek niedźwiedzi | 100 | gramów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 250 | gramów | |
oliwa | 100 | mililitrów | |
proszek do pieczenia | 1 | łyżeczka | |
sól | ½ | łyżeczki | |
woda | 100 | mililitrów |
Przepis
1.
czosnek niedźwiedzi 100 gramów • oliwa 100 mililitrów • woda 100 mililitrów
W ciepłej wodzie wymieszanej z olejem blenderem miksujemy czosnek.
2.
mąka chlebowa pszenna T750 250 gramów • proszek do pieczenia 1 łyżeczka • sól ½ łyżeczki
W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i solą.
3.
Czosnkowe pesto dodajemy do mąki i wyrabiamy ciasto.
4.
Ciasto rozwałkowujemy na płat o grubości 5 mm. Kroimy na małe prostokąciki. Krakersy układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
5.
Pieczemy 15 minut-y w temperaturze 180 °C.
Smacznego!