swiatwemnie.pl

Pieczarki z wątróbką drobiową

    

Podajemy z kromkami bagietki opieczonymi na maśle.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

bagietka-
cebula250gramów
czarny pieprz mielony½łyżeczki
czosnek3ząbki
kminek mielony½łyżeczki
masło-
mąka chlebowa pszenna T7501łyżka
olej rzepakowy50mililitrów
pieczarki400gramów
sól-
woda50mililitrów
wątróbka z kurczaka500gramów

1. 

wątróbka z kurczaka 500 gramów  mąka chlebowa pszenna T750 1 łyżka  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  kminek mielony ½ łyżeczki  pieczarki 400 gramów

Wątróbkę myjemy, usuwając przy tym grubsze żyły. Lekko suszymy kuchennym ręczniczkiem papierowym, posypujemy mąką, kminkiem oraz pieprzem. Mieszamy.

2. 

cebula 250 gramów  olej rzepakowy 50 mililitrów

Cebulę obieramy, kroimy na kółeczka, rozbieramy i smażymy na oleju na głębokiej patelni.

3. 

Dodajemy pieczarki a następnie mieszamy.

4. 

woda 50 mililitrów

Dodajemy wątróbkę, dolewamy trochę wody i 15 minut dusimy pod pokrywką.

5. 

czosnek 3 ząbki  sól

Na koniec obieramy czosnek, który przeciśnięty przez praskę dodajemy do zawartości na patelni. Mieszamy wszystko i krótko przed podaniem solimy.

6. 

bagietka  masło

Krótkie bagietki przekrawamy i krótko opiekamy na maśle z przeciętej strony.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się