swiatwemnie.pl

Pieczarki z wątróbką drobiową

     

Podajemy z kromkami bagietki opieczonymi na maśle.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

Bagietka
Cebula250gramów
Czarny pieprz mielony½łyżeczki
Czosnek3ząbki
Kminek mielony½łyżeczki
Masło
Mąka chlebowa pszenna t7501łyżka
Olej rzepakowy50mililitrów
Pieczarki400gramów
Sól
Woda50mililitrów
Wątróbka z kurczaka500gramów

1. 

wątróbka z kurczaka 500 g  mąka chlebowa pszenna T750 1 łyżka  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  kminek mielony ½ łyżeczki  pieczarki 400 g

Wątróbkę myjemy, usuwając przy tym grubsze żyły. Lekko suszymy kuchennym ręczniczkiem papierowym, posypujemy mąką, kminkiem oraz pieprzem. Mieszamy.

2. 

cebula 250 g  olej rzepakowy 50 ml

Cebulę obieramy, kroimy na kółeczka, rozbieramy i smażymy na oleju na głębokiej patelni.

3. 

Dodajemy pieczarki a następnie mieszamy.

4. 

woda 50 ml

Dodajemy wątróbkę, dolewamy trochę wody i 15 minut dusimy pod pokrywką.

5. 

czosnek 3 ząbki  sól

Na koniec obieramy czosnek, który przeciśnięty przez praskę dodajemy do zawartości na patelni. Mieszamy wszystko i krótko przed podaniem solimy.

6. 

bagietka  masło

Krótkie bagietki przekrawamy i krótko opiekamy na maśle z przeciętej strony.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się