Pieczarki z wątróbką drobiową

Podajemy z kromkami bagietki opieczonymi na maśle.
przepis,fotoprzepis,wątróbka z kurczaka,pieczarki,Kurczak
Kurczak
Kategorie
Kurczak ›Składniki
Składniki
bagietka | 0 ?? | kcal | |
cebula | 250 110 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
czosnek | 3 17 | ząbki kcal | |
kminek mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
masło | 0 ?? | kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 1 53 | łyżka kcal | |
olej rzepakowy | 50 450 | mililitrów kcal | |
pieczarki | 400 64 | gramów kcal | |
sól | 0 ?? | kcal | |
woda | 50 0 | mililitrów kcal | |
wątróbka z kurczaka | 500 600 | gramów kcal |
Przepis
1.
wątróbka z kurczaka 500 gramów • mąka chlebowa pszenna T750 1 łyżka • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • kminek mielony ½ łyżeczki • pieczarki 400 gramów
Wątróbkę myjemy, usuwając przy tym grubsze żyły. Lekko suszymy kuchennym ręczniczkiem papierowym, posypujemy mąką, kminkiem oraz pieprzem. Mieszamy.

2.
cebula 250 gramów • olej rzepakowy 50 mililitrów
Cebulę obieramy, kroimy na kółeczka, rozbieramy i smażymy na oleju na głębokiej patelni.

3.
Dodajemy pieczarki a następnie mieszamy.


5.
Na koniec obieramy czosnek, który przeciśnięty przez praskę dodajemy do zawartości na patelni. Mieszamy wszystko i krótko przed podaniem solimy.

Smacznego!