swiatwemnie.pl

Bezglutenowe

 
Kapusta włoska na śmietanie

Podstawowy przepis na kapustę na śmietanie. Według własnych preferencji możecie ją ulepszyć dodając czosnek, smażoną cebulkę, albo posypać nasionami słonecznika lub sezamu.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

niska

Pieczone wieprzowe udo z korzeniowymi warzywami

Ulubiona pieczona wieprzowina na warzywach. Podajemy z ziemniaczanymi dodatkami, z kiszonym ogórkiem lub smaczną ćwikłową surówką.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h. 30 min.

Trudność

średnia

Wołowe polędwiczki na puree z batatów

Przepis na przygotowanie delikatnych wołowych polędwiczek na redukcji z czerwonego wina. Tak smacznie przygotowane mięso podawane jest z puree ze słodkich ziemniaków i warzyw korzeniowych ze śmietaną oraz ziołami.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Wołowa zapiekana kapusta

Ulubiona przekładana kapusta z mielonym wołowym mięsem z ryżem, wołową kiełbasą, zalana śmietaną. Jest to wspaniały smakołyk!

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Wołowe mielone mięso z ziemniaczano serowym puree

Zapiekane mięso z warzywami i serem doprawione ziemniaczanym puree. Jest to doskonały obiad lub kolacja i na pewno będzie wszystkim smakować. Wypróbujcie!

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Indycza rolada ze szpinakiem i jajecznicą

Bardzo smaczna mięsna rolada, która zwróci uwagę swoim kolorem i będzie się wyróżniać na waszym wielkanocnym stole.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

średnia

Amerykański Coleslaw z czerwonej kapusty

Ulubiona warzywna surówka ze zdrowej czerwonej kapusty i warzyw.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Smażone grzyby Shimeji

Przepis na przygotowanie smacznych grzybów shimeji z Azji Wschodniej. Smażone są na marchewce oraz cebulce i doprawione rybnym sosem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Miso zupa z tofu Nowy przepis

Miso zupa z tofu

Tradycyjna japońska zupa, której podstawowymi składnikami są "miso" pasta i wywar "dashi". Najpopularniejsza jest wersja z dodatkiem tofu i suszonych wodorostów, ale użyć można również grzyby, wiosenną cebulkę, warzywa albo jajka.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Wątróbka z kurczaka z grzybami

Instrukcja na przygotowanie doskonałych i delikatnych wątróbek z kurczaka na cebulce z grzybami shiitake. Nie ma problemu by użyć i inne grzyby, według smaku. Jako dodatek doskonale nadaje się ziemniaczane puree albo ryż.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Pieczone wieprzowe mięso na cebuli z marchewką

Delikatne, pieczone wieprzowe udo nadziewane wędzonym boczkiem. Polecamy podawać z duszonymi ziemniakami i kiszonym ogórkiem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Tzatziki Nowy przepis

Tzatziki

Tzatziki to ulubiony grecki dip, albo również surówka. Często podaje się jako przystawkę, ale i jako dodatek do greckich dań na przykład do souvlaki albo gyrosa.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Komosa ryżowa z kiszoną kapustą

Proste, smakowo ciekawe dietetyczne danie pełne witamin.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Ogórkowo pomidorowa sałatka ze śmietaną

Orzeźwiająca letnia sałatka z ulubionych warzyw.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Pesto z niedźwiedziego czosnku

200 g wspaniałej, gęstej, pikantnej pasty. Pesto z niedźwiedziego czosnku jest pełne witamin a w lodówce po zalaniu odrobiną oliwy z oliwek, wytrzyma nawet kilka miesięcy. Doskonałe jest jako dodatek do makaronów, sałatek lub możecie je dodawać do różnych dań według smaku.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Indycze kostki na papryce

Delikatne duszone indycze mięso na papryce i cebuli, która tworzy lekki sos. Najlepiej smakuje z duszonym ryżem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Ryż basmati z warzywami

Proste warzywne risotto. Możemy podawać jako dodatek ale i jako samodzielne wegetariańskie danie.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Jabłkowa pełnoziarnista legumina z cynamonową pianą

Ulubiona legumina z pełnoziarnistego pieczywa, pełna zdrowych jabłek i z dużą warstwą zapieczonej białkowej piany.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

Ćwikła z serem Feta

Przepis na doskonałe zapiekane buraczki ćwikłowe z serem Feta i orzechami. Możemy podawać jako dodatek do dania, albo jako lekka kolacja z kawałkiem pieczywa lub ze świeżym warzywami.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Kombu Dashi

Przepis na wegetariańskie Dashi - bulion z wodorostów Kombu. W japońskiej kuchni używa się go jako podstawowy składnik do różnych dań.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

4 h.

Trudność

niska

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się