PRZEPISY

Tuńczykowe ślimaki z ciasta francuskiego

Tuńczykowe ślimaki z ciasta francuskiego

Proste i szybkie przygotowanie smakołyku z ciasta francuskiego wypełnionego tuńczykiem i oliwkami. Ten przepis doceni każda gospodyni, która oczekuje gości.

przepis,fotoprzepis,ciasto francuskie,tuńczyk w kawałkach w sosie własnym,oliwki zielone,twardy ser,Słone przekąski

Słone przekąski

Pichcił

Ilość porcji

15

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

ciasto francuskie500gramów
ogórek konserwowy4sztuki
oliwki zielone200gramów
tuńczyk w kawałkach w sosie własnym180gramów
twardy ser150gramów

 

Przepis

1. 

ciasto francuskie 500 gramów

Ciasto francuskie rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na kształt prostokąta.

2. 

tuńczyk w kawałkach w sosie własnym 180 gramów  oliwki zielone 200 gramów  twardy ser 150 gramów  ogórek konserwowy 4 sztuki

Na jedną połowę nakładamy rozdrobnione kawałki tuńczyka, z których został usunięty olej. Na tuńczyka kładziemy pokrojone w krążki oliwki i ogórki kiszone. Posypujemy startym serem.

3. 

Ciasto chwytamy z tej dłuższej strony i powoli zwijamy tworząc roladę. Roladę kroimy na paski o grubości 1 cm, kładziemy na blachę w pozycji leżącej.

4. 

Pieczemy w temperaturze 150 °C przez około 20 minut.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie