PRZEPISY

Kokosanki

Kokosanki

Suchy wypiek o smaku kokosowym. Klasyczny przysmak bożonarodzeniowych stołów.

przepis,fotoprzepis,mąka luksusowa (00 extra),wiórki kokosowe,cukier puder,cukier puder,masło,Ciasteczka,Boże Narodzenie

Ciasteczka

Pichcił

Ilość porcji

125

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cukier puder250gramów
cukier puder-
cukier waniliowy-
jajka kurze2sztuki
masło250gramów
mąka luksusowa (00 extra)600gramów
wiórki kokosowe250gramów

 

Przepis

1. Przygotowanie ciasta

mąka luksusowa (00 extra) 600 gramów  wiórki kokosowe 250 gramów  cukier puder 250 gramów  masło 250 gramów  jajka kurze 2 sztuki

Ze wszystkich podanych składników wyrabiamy ciasto.

2. Formowanie ciasta

Następnie ciasto przeciskamy przez ozdobną foremkę zainstalowaną w maszynce do mięsa.

3. 

Jeżeli nie posiadamy ozdobnej foremki na maszynkę, możemy wykrawać kokosanki przy pomocy klasycznych foremek.

4. Pieczenie

Pieczemy na wysmarowanej tłuszczem blasze przez 6 - 8 minut w temperaturze 150°-180° C.

5. Zdobienie

cukier waniliowy  cukier puder

Jeszcze ciepłe kokosanki obtaczamy z każdej strony w mieszance z cukru pudru i cukru waniliowego.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie