swiatwemnie.pl

Kokosanki

Suchy wypiek o smaku kokosowym. Klasyczny przysmak bożonarodzeniowych stołów.

 

Ilość porcji: 125

Czas przygotowania: 60 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 

1. Przygotowanie ciasta

mąka luksusowa (00 extra) 600 g  wiórki kokosowe 250 g  cukier puder 250 g  masło 250 g  jajka kurze 2 sztuki

Ze wszystkich podanych składników wyrabiamy ciasto.

Przygotowanie ciasta

2. Formowanie ciasta

Następnie ciasto przeciskamy przez ozdobną foremkę zainstalowaną w maszynce do mięsa.

Formowanie ciasta

3. 

Jeżeli nie posiadamy ozdobnej foremki na maszynkę, możemy wykrawać kokosanki przy pomocy klasycznych foremek.

4. Pieczenie

Pieczemy na wysmarowanej tłuszczem blasze przez 6 - 8 minut w temperaturze 150°-180° C.

Pieczenie

5. Zdobienie

cukier waniliowy  cukier puder

Jeszcze ciepłe kokosanki obtaczamy z każdej strony w mieszance z cukru pudru i cukru waniliowego.

Zdobienie

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się