Twarogowe ciasto z brzoskwiniami
![Twarogowe ciasto z brzoskwiniami](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001547/img_pl_4x3/twarogowe-ciasto-z-brzoskwiniami_00180.jpg)
Szybkie i smaczne soczyste ciasto. Procedura jest bardzo prosta: jedno ciasto w jednej misce, drugie w drugiej misce wymieszać, ciasta wylać na siebie, posypać pokrojonymi owocami, upiec, ostudzić i zjeść :)
przepis,fotoprzepis,brzoskwinie z kompotu,twaróg mielony,Ciasta
Ciasta
Kategorie
Ciasta
Składniki
Składniki
brzoskwinie z kompotu | 820 | gramów | |
budyń waniliowy w proszku | 74 | gramów | |
cukier puder | 180 | gramów | |
jajka kurze | 4 | sztuki | |
kakao proszek | 30 | gramów | |
mleko półtłuste 1,5% | 550 | mililitrów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 250 | gramów | |
olej słonecznikowy | 100 | mililitrów | |
soda oczyszczona | ½ | łyżeczki | |
twaróg mielony | 500 | gramów |
Przepis
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001547/small/IMG_6226.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001547/small/IMG_6228.jpg)
3.
mleko półtłuste 1,5% 300 mililitrów • budyń waniliowy w proszku 74 gramów
... i mleko z budyniem.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001547/small/IMG_6232.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001547/small/IMG_6233.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001547/small/IMG_6235.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001547/small/IMG_6237.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001547/small/IMG_6239.jpg)
8.
mąka chlebowa pszenna T750 250 gramów • soda oczyszczona ½ łyżeczki
... i mąkę z sodą oczyszczoną (dobrze mieszamy).
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001547/small/IMG_6245.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001547/small/IMG_6244.jpg)
10.
Ciemne ciasto wylewamy na blachę (35x25cm) wyłożoną papierem do pieczenia i równomiernie je rozcieramy.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001547/small/IMG_6247.jpg)
11.
Na ciemne ciasto wylewamy jasne twarogowe ciasto a na wierzchu układamy brzoskwinie.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001547/small/IMG_6250.jpg)
12.
Pieczemy 35 minut-y w temperaturze 180 °C.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001547/small/IMG_6253.jpg)
13.
Odstawiamy by dobrze wystygło i kroimy na dowolnej wielkości porcje.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001547/small/IMG_6257.jpg)
Smacznego!