PRZEPISY

Wiosenna zupa z knedlikami z kaszy manny

Wiosenna zupa z knedlikami z kaszy manny

Szybki przepis na przygotowanie zdrowej warzywnej zupy z delikatnymi knedlikami z wymieszanej białkowej piany.

przepis,fotoprzepis,mrożone warzywa (wiosenna mieszanka do zup),kasza manna,Zupy jarzynowe

Zupy jarzynowe

Pichcił

Ilość porcji

5

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Kategorie

Zupy jarzynowe  

 

Składniki

Składniki

białko jajka2sztuki
czarny pieprz mielony-
czarny pieprz mielony1szczypta
kasza manna6łyżek
kminek mielony1szczypta
kostka drobiowa1sztuka
masło20gramów
mrożone warzywa (wiosenna mieszanka do zup)450gramów
olej słonecznikowy-
przyprawa warzywna1.5łyżeczki
sól1szczypta
sól-
woda1.4litra
żółtko jajka2sztuki

 

Przepis

1. 

mrożone warzywa (wiosenna mieszanka do zup) 450 gramów  olej słonecznikowy  sól 1 szczypta  czarny pieprz mielony  kminek mielony 1 szczypta  kostka drobiowa 1 sztuka  woda 1.4 litra

Warzywa smażymy na rozgrzanym oleju, solimy, pieprzymy, zalewamy wodą i dodajemy kostkę bulionu. Gotujemy około 20 minut.

2. Knedliki

żółtko jajka 2 sztuki  sól  masło 20 gramów  czarny pieprz mielony 1 szczypta

Podczas gdy gotują się warzywa, przygotowujemy sobie ciasto na knedliki: żółtka mieszamy z solą i pieprzem, dodajemy roztopione masło.

3. 

kasza manna 6 łyżek  białko jajka 2 sztuki

Dodajemy pianę z białek i kaszę manną ( może być więcej i mniej, według gęstości ciasta). Odstawiamy na około 10 minut ( ciasto po odstaniu zgęstnieje).

4. 

przyprawa warzywna 1.5 łyżeczki

Chwilę przed dogotowaniem zupę doprawiamy wegetą i dodajemy do niej knedliki. Gotujemy jeszcze około trzy minuty. Ozdabiamy natką pietruszki.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie