Panga w sosie śmietanowo-musztardowym

Pangę polaną sosem podajemy z ugotowanymi ziemniakami i smażoną cukinią. Pangę i ziemniaki można łatwo przyrządzić w garnku na parę.
przepis,fotoprzepis,mrożona panga,ziemniaki,śmietana do ubijania (30-33%),Ryby,Przepisy do parowaru,Bezglutenowe
Ryby
Składniki
Składniki
cebula | 120 53 | gramów kcal | |
cukinia | 200 36 | gramów kcal | |
masło | 50 367 | gramów kcal | |
mielona czerwona papryka | 0 ?? | kcal | |
mleko półtłuste 1,5% | 100 48000 | litrów kcal | |
mrożona panga | 1400 1120 | gramów kcal | |
musztarda kremska | 2 33 | łyżki kcal | |
oliwa | 3 396 | łyżki kcal | |
skrobia kukurydziana | 2 37 | łyżeczki kcal | |
sok z cytryny | 0 ?? | kcal | |
sól | 2 0 | łyżeczki kcal | |
sól | 0 ?? | kcal | |
ziele angielskie | 0 ?? | kcal | |
ziemniaki | 800 736 | gramów kcal | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 250 778 | mililitrów kcal |
Przepis
1. Przygotowanie ryby
mrożona panga 1400 gramów • sok z cytryny • sól 2 łyżeczki • ziele angielskie • mielona czerwona papryka
Pangę odstawiamy do rozmrożenia, następnie myjemy i wycieramy papierowym ręcznikiem. Ryby rozkładamy na desce, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy solą, pieprzem i mieloną czerwoną papryką.

2. Ziemniaki
ziemniaki 800 gramów
Ziemniaki obieramy, myjemy i przekrawamy na połówki. Układamy na spodzie garnka na parę. (Możemy je także ugotować w słonej wodzie).

3.
Pangę układamy na górnych naczyniach parowaru, czas gotowania na parze ustawiamy na 40 minut. Następnie gotujemy rybę i ziemniaki. (Pangę możemy przyrządzić również dusząc pod przykryciem na patelni dodając wody według potrzeby).

4. Cukinia
cukinia 200 gramów • masło 50 gramów • sól
Cukinię obieramy, kroimy w cienkie krążki. Na patelni roztapiamy masło, układamy cukinię i smażymy do uzyskania średnio brązowego koloru. Usmażoną delikatnie solimy i wyciągamy z patelni na sitko, pozostawiamy do odcieknięcia, a masło wlewamy z powrotem na patelnię.

5. Sos
oliwa 3 łyżki • cebula 120 gramów
Do masła dodajemy olej, dosypujemy obraną drobno pokrojoną cebulę i smażymy na brązowo.

6.
śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów • mleko półtłuste 1,5% 100 litrów • skrobia kukurydziana 2 łyżeczki • musztarda kremska 2 łyżki
Do śmietany dodajemy mleko, w którym mieszamy skrobię kukurydzianą. Ciecz dolewamy do cebuli i mieszamy do zgęstnienia. Na koniec dodajemy musztardę i zagotowujemy.

Smacznego!