PRZEPISY

Panga w sosie śmietanowo-musztardowym

Panga w sosie śmietanowo-musztardowym

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Pangę polaną sosem podajemy z ugotowanymi ziemniakami i smażoną cukinią. Pangę i ziemniaki można łatwo przyrządzić w garnku na parę.

przepis,fotoprzepis,mrożona panga,ziemniaki,śmietana do ubijania (30-33%),Ryby,Przepisy do parowaru,Bezglutenowe

Ryby

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

cebula

120

53

gramów

kcal

cukinia

200

36

gramów

kcal

masło

50

367

gramów

kcal

mielona czerwona papryka

0

??

kcal

mleko półtłuste 1,5%

100

48000

litrów

kcal

mrożona panga

1400

1120

gramów

kcal

musztarda kremska

2

33

łyżki

kcal

oliwa

3

396

łyżki

kcal

skrobia kukurydziana

2

37

łyżeczki

kcal

sok z cytryny

0

??

kcal

sól

2

0

łyżeczki

kcal

sól

0

??

kcal

ziele angielskie

0

??

kcal

ziemniaki

800

736

gramów

kcal

śmietana do ubijania (30-33%)

250

778

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. Przygotowanie ryby

mrożona panga 1400 gramów  sok z cytryny  sól 2 łyżeczki  ziele angielskie  mielona czerwona papryka

Pangę odstawiamy do rozmrożenia, następnie myjemy i wycieramy papierowym ręcznikiem. Ryby rozkładamy na desce, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy solą, pieprzem i mieloną czerwoną papryką.

Pangę odstawiamy do rozmrożenia, następnie...

2. Ziemniaki

ziemniaki 800 gramów

Ziemniaki obieramy, myjemy i przekrawamy na połówki. Układamy na spodzie garnka na parę. (Możemy je także ugotować w słonej wodzie).

Ziemniaki obieramy, myjemy i przekrawamy na...

3. 

Pangę układamy na górnych naczyniach parowaru, czas gotowania na parze ustawiamy na 40 minut. Następnie gotujemy rybę i ziemniaki. (Pangę możemy przyrządzić również dusząc pod przykryciem na patelni dodając wody według potrzeby).

Pangę układamy na górnych naczyniach parowaru,...

4. Cukinia

cukinia 200 gramów  masło 50 gramów  sól

Cukinię obieramy, kroimy w cienkie krążki. Na patelni roztapiamy masło, układamy cukinię i smażymy do uzyskania średnio brązowego koloru. Usmażoną delikatnie solimy i wyciągamy z patelni na sitko, pozostawiamy do odcieknięcia, a masło wlewamy z powrotem na patelnię.

Cukinię obieramy, kroimy w cienkie krążki. Na...

5. Sos

oliwa 3 łyżki  cebula 120 gramów

Do masła dodajemy olej, dosypujemy obraną drobno pokrojoną cebulę i smażymy na brązowo.

Do masła dodajemy olej, dosypujemy obraną drobno...

6. 

śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów  mleko półtłuste 1,5% 100 litrów  skrobia kukurydziana 2 łyżeczki  musztarda kremska 2 łyżki

Do śmietany dodajemy mleko, w którym mieszamy skrobię kukurydzianą. Ciecz dolewamy do cebuli i mieszamy do zgęstnienia. Na koniec dodajemy musztardę i zagotowujemy.

Do śmietany dodajemy mleko, w którym mieszamy...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się