PRZEPISY

Kokosowe kawałki

Kokosowe kawałki

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Łatwe w przygotowaniu ciasto z fantastycznym kremem.

przepis,fotoprzepis,białko jajka,cukier puder,cukier puder,wiórki kokosowe,kakao proszek,kakao proszek,masło,masło,Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

35

Masa porcji

51 g

Energia porcji

173 kcal

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

białko jajka

8

135

sztuk

kcal

cukier puder

420

1630

gramów

kcal

cukier waniliowy

1

73

sztuka

kcal

kakao proszek

6

184

łyżek

kcal

masło

300

2202

gramów

kcal

mleko półtłuste 1,5%

200

96

mililitrów

kcal

mleko półtłuste 1,5%

1.5

11

łyżki

kcal

mąka tortowa pszenna T450

8

419

łyżek

kcal

skrobia kukurydziana

3

163

łyżki

kcal

wiórki kokosowe

140

971

gramów

kcal

woda

8

0

łyżek

kcal

żółtko jajka

3

171

sztuki

kcal

 

Przepis

1. Przygotowanie ciasta

białko jajka 8 sztuk  cukier puder 320 gramów  woda 8 łyżek  wiórki kokosowe 140 gramów  mąka tortowa pszenna T450 8 łyżek

Białka ubijamy na gęstą pianę, stopniowo dodając do nich cukier. Do piany dodajemy wodę, wiórki kokosowe oraz mąkę.

Białka ubijamy na gęstą pianę, stopniowo...

2. 

Ciasto wylewamy na natłuszczoną i posypaną mąką blachę. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 10 - 15 minut.

Ciasto wylewamy na natłuszczoną i posypaną...

3. 

Ciasto przekładamy na deskę posypaną cukrem pudrem, aby się nie przykleiło.

Ciasto przekładamy na deskę posypaną cukrem...

4. Przygotowanie kremu

skrobia kukurydziana 2 łyżki  mleko półtłuste 1,5% 200 mililitrów  żółtko jajka 3 sztuki  cukier waniliowy 1 sztuka  kakao proszek 3 łyżki  masło 200 gramów

Dwie łyżki skrobi kukurydzianej (maizeny) mieszamy z mlekiem, żółtkami, cukrem waniliowym i powoli gotujemy, aż zgęstnieje. Potem mieszamy na pianę masło z cukrem pudrem i kakao, dodajemy powoli do ostudzonego budyniu, mieszając tak, aby się krem nie zważył.

Dwie łyżki skrobi kukurydzianej (maizeny)...

5. 

Krem równomiernie rozsmarowujemy na powierzchni ostudzonego biszkoptowego ciasta.

Krem równomiernie rozsmarowujemy na powierzchni...

6. Przygotowanie polewy

masło 100 gramów  mleko półtłuste 1,5% 1.5 łyżki  cukier puder 100 gramów  skrobia kukurydziana 1 łyżka  kakao proszek 3 łyżki

Do garnka dodajemy mleko, masło, przesiany cukier puder, kakao, skrobię kukurydzianą (maizenę) i gotujemy na małym ogniu, aż zgęstnieje. Polewę odstawiamy na chwilę, aby wystygła, a następnie smarujemy nią ciasto.

Do garnka dodajemy mleko, masło, przesiany cukier...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się