swiatwemnie.pl

Mleczne ciastko

    

Mleczne ciastko domowej roboty, które stanie się obiektem pożądania każdego szanującego się łasucha.

Pichcił

Ilość porcji

20

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

1. Ciasto

jajka kurze 7 sztuk  cukier puder 140 gramów

Jajka ubijamy z cukrem.

Ciasto

2. 

kakao proszek 15 gramów  NO TITLE 2 łyżki

Do miski dodajemy kakao i kakao rozpuszczalne.

3. 

mąka tortowa pszenna T450 150 gramów  proszek do pieczenia 15 gramów  olej słonecznikowy 2 łyżki

Dodajemy mąkę, olej i proszek do pieczenia. Wszystko razem mieszamy.

4. 

Ciasto rozdzielamy na pół do dwóch misek.

5. Pieczemy dwa korpusy

Jedną miskę z ciastem wlewamy na blachę o rozmiarze 25 x 35 cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 °C przez około 10 minut. Drugi korpus pieczemy w identyczny sposób.

Pieczemy dwa korpusy

6. Krem

masło 125 gramów  Delikatny chudy twaróg 500 gramów  biały jogurt 100 mililitrów  cukier kryształ 4 łyżki  cukier waniliowy 8 gramów

Mleczny krem przygotowujemy z miękkiego masła, twarogu i jogurtu. Dodajemy cukier i cukier waniliowy. Wszystko razem mieszamy.

Krem

7. 

śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów  śmietan-fix 10 gramów

Do kremu dodajemy ubitą śmietanę ze śmietan-fix.

8. 

Krem delikatnie mieszamy i równomiernie smarujemy nim upieczony dolny korpus.

9. 

Na kremie kładziemy górny korpus i wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się