swiatwemnie.pl

Marokański wróbel w foremce keksowej

    

Doskonałe danie z piersi kurczaka zapiekane w specjalnej formie z rowkami imitującej keks.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:    

 

1. 

piersi z kurczaka 300 gramów  ser Gorgonzola 100 gramów  słodka śmietana do gotowania 150 mililitrów  szynka z kurczaka 100 gramów

Piersi z kurczaka myjemy i kładziemy do formy na keks. Ser strugamy, mieszamy razem ze śmietaną, nie zupełnie, ale tak aby nam zostały grudki sera, które się nam wspaniale zapieką. Na piersi z kurczaka układamy w kostkę pokrojoną szynkę i zalewamy śmietaną z serem. Pieczemy przykryte 30 minut na około 180 stopniach, odkryte około 10 minut do wtedy aż się ser na górze zapiecze.

2. 

orzechy nerkowca

Piersi z kurczaka na talerzu posypujemy orzechami nerkowca. Podajemy z sałatką warzywną.

3. Sałatka warzywna

pomidory  ogórek sałatkowy  kapusta pekińska  kukurydza konserwowa  sól  czarny pieprz mielony  sok z cytryny  olej z pestek dyni

Warzywa na drobno kroimy, dodajemy kukurydzę, delikatnie, według smaku solimy i pieprzymy, skrapiamy sokiem z cytryny, mieszamy i polewamy olejem z pestek dyni.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się